Blondinbella i ordkrig med bloggläsarna

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE
Isabella Löwengrip kritiseras efter praktik.

Blondinbella kritiseras återigen av sina bloggläsare.

Den här gången anklagas hon för att befästa könsroller på ett negativt sätt.

När Klick nyligen frågade Isabella ”Blondinbella” Löwengrip vad hon ville risa svarade hon: hen-debatten.

– Jag har sagt fel flera gånger när jag träffat vänners barn och det är så pinsamt. Det är hopplöst när folk inte klär sina barn så man ser vad det är, sa Blondinbella.

Kraftiga reaktioner

Uttalandet ledde till kraftiga reaktioner på sociala medier. På sin blogg berättar Blondinbella mer utförligt om vad hon anser vara problematiskt för henne.

– Förra veckan stötte jag på två bekanta från länge sedan, båda drog sina nyfödda i vagnar och jag skulle precis säga ”gud så söt .. ehh  .. Är?”. Är det ett mindre barn så ser man inte kön på barnet och då underlättar det att ha något i färgväg att relatera till så att man kan önska grattis till killen eller tjejen. Här var hela regnbågen nertryckt i vagnen och jag hade ingen chans, skriver hon.

Svarar på kritiken

Flera hundra kommentarer skrevs på bloggen av mestadels upprörda läsare. Många kritiserade Blondinbella för att befästa könsroller på ett negativt sätt.

I ett senare inlägg svarade hon på kritiken.

– Jag har läst igenom era kommentarer och där det skiljer sig från er som inte håller med mig är synen på kön. Antingen tycker man att det är viktigt med män och kvinnor medan vissa tycker att vi kan skrota allt som har med kön att göra. Tycker vi olika där kommer vi aldrig enas, skriver hon.

Publicerad: