Alex Schulman åker på Sverigeturné

Publicerad:
Schulman drar ut på turné.
Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Schulman drar ut på turné.

Alex Schulman tar med sig bekräftelsebehovet på turné. Efter ett gäng slutsålda föreställningar i Stockholm åker "Älska mig" landet runt.

Bekräftelse och det ständiga behovet att bli älskad står i centrum för Alex Schulmans enmansföreställning ”Älska mig”. Det som från början var tänkt som nio föreställningar i Stockholm svällde snabbt till det mer än det dubbla. Till hösten tar Alex Schulman med sig showen på Sverigeturné.

När förställningen hade premiär i början av mars var Alex Schulman rädd att ingen skulle komma. Men det visade sig att ämnet ligger i tiden och behovet av att älta sin bekräftelsehunger finns på många ställen.

– Det känns som att jag har hittat en nerv i det där som andra känner igen, säger han.

Vill skriva en bok

Att stå på scenen och ta emot applåder under slutsålda shower värmer egot och mättar bekräftelsebehovet för stunden. Men i samma sekund som han lämnar scenen är det tillbaka igen.

– Vi bär alla runt på hål i bröstet och försöker fylla. Hur mycket vi än försöker blir det aldrig riktigt fullt.

Några stora förändringar kan besökarna inte vänta sig av höstens föreställningar. Showen slutade att vara ett kreativt projekt samma dag som den hade premiär och nu funderar Alex Schulman på vad han ska göra härnäst. Det lutar åt en bok.

– Jag har inget riktigt bestämt än vilket tema det blir.

Turnén har premiär i Stockholm 19 september och avslutas i Västerås 15 december. Biljetterna släpps måndag 8 april.

Karin Dofs/TT Spektra

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN