Miljonsmäll för Anna Skipper: ”Hela historien är ofattbar”

Tv-stjärnan förlorade i hovrätten mot Olof Skippers mamma

Anna Skippers skuld på tre miljoner kronor kvarstår.

Hovrätten fastslår tingsrättens dom i tvisten mellan tv-stjärnan och hennes tidigare svärmor.

Anna Skipper dömdes i december 2013 att betala tre miljoner kronor, tillsammans med exmaken Olof Skipper, till sin tidigare svärmor.

Hon dömdes även att betala motpartens rättegångskostnader på närmare 100000 kronor.

Domen överklagades men nu gör även hovrätten en liknande bedömning.

Lånade pengar

Ex-makarna Skipper lånade pengar av Laila Skipper 2011 då de köpte ett hus i Turkiet. Pengarna fördes över till Anna Skippers bankkonto.

Hon har hävdat att lånet från svärmodern endast var till hennes exmake Olof. Men hovrätten menar i tisdagens dom att Anna Skipper inte kunna lägga fram tillräckliga bevis för att så var fallet.

Hovrätten dömer även Anna Skipper att betala den tidigare svärmoderns rättegångskostnad på närmare 63000 kronor.

Ex-maken lättad efter domen

Olof Skipper säger att det är skönt att hovrätten nu rättvist fastslår tingsrättens tidigare dom.

– Hela historien är ofattbar. Jag är glad för min mors skull som länge levt med hotet att bli utslängd på gatan då Anna vägrat betala tillbaka skulden.

Anna Skipper har tidigare förklarat att hon saknar pengar och att exmaken Olof vägrat sälja fastigheten i Turkiet, vilket skulle kunna lösa situationen.

Hennes advokat Carl Skarborg säger att de inget hellre vill än att lämna detta bakom sig.

– Vi tycker att damen ska ha betalt. Problemet är fortfarande att Olof Skipper inte vill sälja deras gemensamma tillgång, huset i Turkiet. Han vill heller inte lämna över det till en bodelningsförrättare.

Saknar tillgångar

Olof Skipper hävdar att fastigheten varken har med lånet eller ex-makarnas bodelning att göra. Enligt honom har hans exfru fört över pengar utomlands från deras husförsäljning på Värmdö istället för att återbetala lånet till hans mor.

Nöjesbladet har sökt Laila Skippers advokat, Gabriel Donner och Anna Skipper.

Fordran på Anna Skipper har gått till kronofogden, skulden är nu på 3 853 255 kronor. Förra hösten gjorde kronofogden ett utmätningsförsök som visade att Anna Skipper saknar tillgångar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN