Hollywoodfrun akutopererades: ”Det bara sprutade ut blod i bröstet”

Åsa Vesterlund: Doktorn hade inte sett något liknande på 18 år

En artär sprack i Åsa Vesterlunds ena bröst.

Hollywoodfrun fick åka i ilfart till sjukhuset och akutopereras.

– Det bara sprutade ut blod i bröstet, säger hon till Nöjesbladet.

I ”Svenska Hollywoodfruar” har tittarna fått se Åsa Vesterlund genomgå flera skönhetsingrepp.

Bland annat gjorde hon en ny bröstoperation i Sverige för att ersätta sina gamla implantat.

Men tre veckor efter operationen kände Hollywoodfrun en enorm smärta i bröstet. Hon beskriver hur hon var tillbaka i USA och åt frukost när hon plötsligt kände att något inte stämde.

– Jag gick och kollade i spegeln och då var ena bröstet fem gånger så stort som det andra. Det svällde per sekund. Så jag fick panik och det gjorde jätteont. Och då har jag ändå ganska hög smärttröskel, jag har ju lidit av endometrios hela livet. Jag sprang in i köket och hämtade frysta ärter, slängde det på bröstet och körde själv till akuten, säger hon till Nöjesbladet.

”Sprutade blod”

Hon säger att det visade sig att smärtan inte hade något att göra med bröstoperationen.

– Operationen gick ju jättebra. Så det här som hände har absolut inget att göra med det. På akuten gjorde de en skiktröntgen och då visade det sig att en artär hade spruckit. Så det bara sprutade ut blod i bröstet. Jag frågade hur det kunde hända och de sa att det inte hade något att göra med operationen och att sådant här kan hända när som helst. De sa att det var olyckligt att det hände just där i bröstet eftersom jag var nyopererad.

Inom 50 minuter hade de ringt in en plastikkirurg till sjukhuset.

– Jag log på operationsbordet och fick morfin. Bröstet var så stort och blodet började till och med buckla runt på ryggen för att det inte hade någonstans att ta vägen. En liter blod hade jag i bröstet. Doktorn sa att det bara sprutade ut blod när han grep in och att han inte hade sett något liknande på 18 år.

Ska opereras igen

Notan på sjukhuset gick på hela 3300 dollar.

– Jag har en amerikansk sjukförsäkring och tack vare att det inte var relaterat till bröstoperationen så slapp jag betala för det.

Men när hon sedan blev ihopsydd igen blev hon missnöjd med hur bröstet såg ut. Nu befinner hon sig i Sverige igen för att rätta till det.

– Ärren är inte alls lika fina som när Dr Berne gör det. Så nu ska jag till honom på tisdag och han ska fixa om dem. Och då tänkte jag, när jag ändå är där, att han kanske kan fixa lite annat också! Kanske lite mer omfattande grejer. När man ändå ligger sövd!

Ja, du gjorde ju bland annat ett ingrepp i rumpan i förra avsnittet?

– Folk har frågat mig hur det känns att sitta ner, men det är ju ens eget fett. Så det är hur mjukt som helst, det är ju inget implantat. Man har ju bara fått en lite större och högre rumpa. Jag är hur nöjd som helst, jag tycker att det är jättefint. Jag vill inte vara pinnsmal, jag tycker det är fint med kvinnliga former. De skulle fylla ut mina cancerärr, det var det som var grejen. När det sedan blev lite fett över så passade vi på!

”Svenska Hollywoodfruar” sänds i kväll klockan 20.00 på TV3.

Publisert:

LÄS VIDARE