Bullock om kärleken: Nu är jag redo

NÖJE

Filmstjärnan om exmakens otrohet - och att våga satsa igen: Hämnd och ilska skadar bara en själv

1 av 6 | Foto: Sandra Bullock har gått i terapi - på flera håll. ”Att be om hjälp är något jag lärt mig. När man lär sig att man är okej fast man sårats går det att gå vidare”, säger hon.

Det har tagit Sandra Bullock fem år att komma över exmaken Jesse James otrohet.

I dag vågar hon satsa på kärleken igen.

- Det är först nu jag är redo, säger hon till Nöjesbladet.

Sandra Bullock tar emot på ett hotell i Beverly Hills.

Den 51-åriga skådespelerskan är på plats för att prata om den politiska satiren ”Our brand is crisis”, men samtalet glider snart in på det som dominerat hennes liv de senaste åren: det smärtsamma uppbrottet.

- Det sista man vill är att vara sårad, men man blir det. Det är ett faktum, säger hon.

Den ensamstående mamman till femårige Louis uppger att hon har gått i terapi - på flera håll.

- Jag har en grupp väninnor och tillsammans har vi gått på djupet och delat med varandra. Vi är liksom alla i samma båt. Att be om hjälp är något jag lärt mig. När man lär sig att man är okej fast man sårats går det att gå vidare.

- Lyckas man glömma det negativa och fokusera på det positiva är det inte så hemskt som man först tyckte.

Hon tar själv upp sina reaktioner efter sveket.

- Hämnd, ilska och bitterhet skadar bara en själv. Det spelar ingen roll hur arg man är på en person när personen inte bryr sig (skratt). Det är bara man själv som går i bitar. Först när man lärt sig om förlåtelse kan man förstå varför något skett och något bättre kommer i stället.

”Har haft bakslag”

Hon konstaterar att medierna skrivit att hon haft otur i kärlek.

- Visst, jag har varit med om ett par bakslag och hade ett par år som inte var så bra. Men jag har också gjort några saker som jag inte är särskilt stolt över mot underbara personer. Det är något jag har tvingats erkänna. Jag har sagt att det är karma som slår tillbaka.

Hon tycker att hon har räddats av femårige sonen Louis, som hon adopterade i januari 2010.

- Han är som en mätare som varje dag visar hur mycket jag är kapabel att älska. Först förstod jag det inte utan tänkte: ”Vad är det som händer?”. På grund av min kärlek till honom är jag lycklig över allting.

Ännu lyckligare har hon blivit sedan hon träffat exmodellen och fotografen Bryan Randall. Men den här dagen är det tydligt att hon inte vill slå för högt på trumman.

- Jag har hört namnet, det stämmer, säger hon och skrattar gott.

- Mitt mål var att ta fem år och se till att min son var vid liv (skratt) när han skulle börja lekskolan. Det har skett. Nu får det som ödet har i beredskap inträffa. Jag är öppen, glad och tillgänglig för alla upplevelser som kommer i min väg.

En av hennes bästa Hollywoodkompisar, George Clooney, ändrade sig när det gällde att aldrig gifta sig igen. Dit tycks inte Bullock ha nått ännu.

- Jag vill säga att jag aldrig ska gifta mig igen, men då hamnar jag i trubbel. George gifte sig med rätt partner. Han valde väl. Amal valde väl. Det är något vackert att någon är villig att vänta på den rätta, trots att han pressades från hela världen.

- Men giftermål är inte det slutgiltiga målet. Att hitta en partner som älskar och stöttar en på det sätt de älskar och stöttar varandra är den optimala gåvan, vare sig man är gift eller inte.

- För mig är giftermålet oviktigt, men George är en bra man och man vill att ens vänner ska vara lyckliga och göra det rätta valet. Det gjorde han.

Bullock fyllde 50 i fjol. Åldrandet skrämmer inte henne.

- Om man slåss mot det blir man miserabel. Därför välkomnar jag det.

- Jag gillar mig själv så mycket mer i dag än jag gjorde för 20, 30 år sedan. Jag vill inte återvända dit. Jag var inte lycklig med det jag hade eller inte hade på det sätt jag är i dag.

”Slösade så mycket tid”

Hon säger att hon är klokare, mindre naiv och har lärt sig att fokusera på det hon älskar.

- Ålder, terapi, goda vänner och att släppa taget om vissa saker har säkert hjälpt mig att ändra mig. Det låter säkert fånigt men det gäller att uppskatta tillvaron för vad den är.

Hon återkommer till Louis, men skämtar bort uppgifterna om att hon adopterat en flicka.

- Varje morgon är en chans att ha världens bästa dag. När vi vaknar brukar vi säga att det ska bli en bra dag eller en underbar dag.

- När man blir äldre inser man att tiden är på väg att rinna ut och då kan jag undra varför ägnade jag halva mitt liv åt att oroa mig över så mycket skit. Jag slösade så mycket tid. Låt oss ha kul i stället.

NÖJESBLADET MÖTER

Vem: Sandra Annette Bullock.

Var: På Beverly Hills-hotellet Four Seasons.

Varför: Kickoff på lanseringen av det politiska komedi- och satirdramat ”Our brand is crisis” med Billy Bob Thornton.

Hur var hon: Snabbpratande som vanligt, lyckligare än på länge.

ARTIKELN HANDLAR OM