George RR Martin står upp för flyktingarna

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Författaren ryter ifrån mot Donald Trump och de amerikanska politikerna

1 av 3 | Foto: AP SCANPIX SWEDEN
George RR Martin: ”De är lika mycker offer för IS som de döda i Frankrike”.

”Game of Thrones”-skaparen George RR Martin tar ställning för flyktingarna.

– Flyktingarna från Syrien är lika mycket offer för IS som de som dog i Frankrike. Släpp in dem, skriver han i ett blogginlägg.

George RR Martin, 67, har skrivit ett blogginlägg där han uppmuntrar USA att ta emot fler flyktingar. I blogginlägget referar han till Emma Lazarus dikt ”The New Colossus” som finns på en bronsplakett på Frihetsgudinnan.

”Donald Trump har fel”

”Man måste fråga sig om alla guvenörer och delegater i kongressen som röstat för att stänga ute flyktingarna någonsin har besökt statyn eller läst inskriptionen” skriver han och fortsätter: ”Emma Lazarus hade rätt. Donald Trump och de 31 guvernörerna har fel. Flyktingarna från Syrien är lika mycket offer för IS som de som dog i Frankrike. Släpp in dem”.

”Riktiga liv står på spel”

George RR Martin får mycket stöd i kommentarfältet, medan vissa användare är mer kritiska.

"Jag har förvånad att en författare som är så bra på att lära ut moral i komplexa situationer i sina böcker har en sådan simpel ingångsvinkel på ett problem i den verkliga världen” skriver en person.

Men författaren har inte mycket till övers för kritiken.

”Riktiga liv står på spel. Hundratusentals flyktingar som har drivits från sina hem på grund av krig. Många är kvinnor och barn. Det är hela poängen. Det är det moraliska imperativet här” svarar George RR Martin i bloggen.

Publicerad:

LÄS VIDARE