Emma rasar efter TV 4:s nazistkupp

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det är bland de värsta skämten man kan göra

1 av 2
FÖRNEDRADES AV REPORTERN Emma Andersson var helt inställd på en seriös intervju med TV 4-reportern Filip Hammar. I stället lurades hon till flera nazistanspelningar. "Jag tycker att det är helt sjukt", säger Emma.

Emma Andersson lurades till flera grova nazistanspelningar.

Och förnedrades i en tröja med namnet på ett koncentrationsläger.

Nu rasar Robinsonstjärnan mot satirprogrammet "Ursäkta röran! (Vi bygger om)".

- Det är så jävla lågt, säger hon till Aftonbladet.

Emma Andersson lockades till intervjun under falska förespeglingar. Hon trodde att hon ställde upp i ett "nytt ungdomsprogram" och tanken var att prata om Emmas karriär som sångerska.

Men i stället förnedrades hon av reportrar från satirprogrammet "Ursäkta röran! (Vi bygger om)".

- Jag tycker att det är så jävla lågt. Det verkar vara ett fullständigt smaklöst program. Det här trodde jag inte om TV 4, säger hon.

Var inställd på en seriös intervju

Bland frågorna om musik vävde reportern Filip Hammar in flera anspelningar på nazism och kända nazister. Bland annat gjorde de "20 frågor" där Emma Andersson exempelvis fick välja snabbt mellan Dj Mendez och Dj Mengele.

- Jag var helt inställd på att göra en seriös intervju och då väntar man sig inte att bli blåst. Syftet är uppenbarligen att framställa mig som dum. Jag kan ställa upp på många sorters skämt, men att skämta om nazismen är bara för lågt.

Tröja med namnet Treblinka på

Under inslaget räknas antalet nazistkopplingar i ett räkneverk. Filip Hammars kollega Fredrik Wikingsson dyker upp i bakgrunden med en brun skjorta, svart slips och vattenkammat hår.

Efter intervjun lurades Emma Andersson dessutom att ta på sig en tröja med namnet Treblinka - ett koncentrationsläger i Polen där hundratusentals människor miste livet.

"Folk kommer att skratta åt det"

- Jag tycker att det är helt sjukt. Det är bland de absolut värsta skämten man kan göra. Jag tror att det här slår tillbaka på dem själva, säger hon.

Men Fredrik Wikingsson tycker inte att de gått för långt.

- När folk ser det i sitt rätta sammanhang kommer de att skratta åt det. I övrigt vill jag inte kommentar enskilda inslag förrän programmet har sänts, säger han.

Vilket blir nu på torsdag i TV 4.

Spred ut ett falskt dödsbud om Lasse Berghagen

Björn Solfors

Publicerad: