Love Island (tv-program)

Kanalens panikdrag efter dödsfallet – håller krissamtal med alla

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Sophie Gradons plötsliga död har skakat om ”Love Island”-produktionen.

Svenska vännen Malin Andersson har riktat skarp kritik mot realityseriens bristande eftervård av deltagarna.

Nu svarar kanalen – genom att ringa alla medverkande och kolla hur de mår.

Realityprofilen och Miss Great Britain-vinnaren Sophie Gradon dog på onsdagskvällen. Dödsorsaken är ännu inte känd, men enligt uppgifter i brittisk media ska hon ha tagit sitt liv.

Efter att dödsfallet blivit känt, riktade svenska vännen och kollegan Malin Andersson kritik mot ”Love Island” genom att påpeka att deltagarna inte erbjuds tillräckligt med stöd efter avslutad inspelningsperiod.

– Jag tror att i reality-tv används du i viss mån bara som en cirkusapa och när de väl är färdiga med dig är det bara; ”tack för tittarna”, har hon tidigare sagt till The Mirror och poängterade samtidigt att den dåliga eftervården inte är unik för just ”Love Island”, utan gäller många fler realityserier.

Sedan dess har fler tidigare ”Love Island”-deltagare fallit in i kritiken, uppger The Mirror.

Nu agerar kanalen ITV – genom frenetiska samtal till var och en av medverkande, rapporterar tidningen vidare. Oroliga producenter för produktionen ska ha börjat ringa runt för att göra hälsokontroller.

– De har verkligen blivit chockade och oroliga över vad som hänt med Sophie, säger källor till The Sun.

– De verkade panikslagna av antydelsen att de kanske inte sett efter henne. De kastade sig snabbt över telefonerna för att börja kolla upp de andra som varit med i programmet och fråga hur de hanterar det – och till och med erbjuda dem stöd om de behöver det.

Källorna berättar för The Sun att många av de tidigare medverkande kände sig övergivna av produktionen efter programmets slut.

– En hel del var föga imponerade. Det kom från ingenstans och många av ex-deltagarna känner att de släpptes väldigt snabbt efter att ha lämnar programmet.

Sophie Gradon blev känd för den brittiska tv-publiken när hon deltog i kärlekssåpan ”Love island” 2016. Hon skrev då tv-historia när hon tillsammans med deltagaren Katie Salmon bildade seriens första kvinnliga par.

Hon blev 32 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Cancerfondens arbete – beställ en vacker bukett här

Interflora

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Skakad av tragedi – kärlekspar dog

ÄMNEN I ARTIKELN

Love Island (tv-program)