- Det finns inga playboys längre

NÖJE

Jagger har gjort musiken till Jude Law-filmen "Alfie"

1 av 2

NEW YORK

Mick Jagger har skrivit soundtracket till Sverige-aktuella filmen "Alfie".

Filmen handlar om en playboy med massor av älskarinnor.

- Själv har jag inte mycket gemensamt med Alfie. Jag har alltid varit väldigt karriärinriktad, säger Mick Jagger.

I "Alfie", som har Sverigepremiär i dag, spelar Jude Law filmens huvudperson, en rastlös playboy vars liv uteslutande handar om brudar.

Mick Jagger har skrivit fyra nya låtar till filmen tillsammans med Dave Stewart.

"Fula sportbilar"

- Det är alltid en utmaning att skriva filmmusik eftersom man inte har total frihet. Man måste anpassa sig efter filmens karaktärer och olika scener. Men jag och Dave har jobbat tillsammans förut och vi är väldigt effektiva ihop, säger Jagger.

"Alfie" är en ny version av en brittisk film med samma titel från 1966, där Michael Caine spelade huvudrollen som en Londonkille med massor av tjejer. Mick Jagger levde själv i London när originalfilmen hade premiär och erkänner att han inte är helt främmande för den livsstil som filmen visar.

- Alfie är en karaktär som återkommer i filmer och böcker sedan flera hundra år tillbaka. Han är inte unik för vare sig 60-talet eller för vår tid, han drivs ju trots allt av biologi. Men det finns inga playboys längre. De har försvunnit i sina fula sportbilar, säger Jagger.

"Vi skriver låtar just nu"

Under hösten har Jagger även jobbat med att skriva låtar till en kommande Rolling Stones-skiva. Gruppens trummis Charlie Watts har nyligen återhämtat sig efter att ha behandlats för cancer i halsen.

- Charlie mår bra och det är vi alla väldigt glada för. Jag och Keith skriver nya låtar just nu, och när skivan är klar ska vi turnera. Vi har sagt att vi ska ha premiär på Londonarenan Wembley, som håller på att byggas om nu, så vi får se vem som blir klar först, vi eller Wembley, säger Mick Jagger.

Tidigare artiklar:

Martin Gelin ([email protected])