Succe på bio - och hemma

NÖJE

"Masjävlar"-stjärnan sätter familjen främst: Jag vill ha många barn

"Masjävlar" tar biopubliken med storm.

Men trots att karriären går på högvarv sätter Sofia Helin familjen främst.

-Inga vilda hästar i världen hade kunnat hindra mig från att skaffa barn.

Foto: NY FILMSTJÄRNA I och med filmen "Masjävlar" fick Sofia Helin sitt stora genombrott. Hon har tidigare synts till i filmen "Rånarna" och i Killinggängets "Fyra nyanser av brunt". - Det känns helt fantastiskt att få vara med om det här", säger hon om senaste filmsuccén.

Succé på bio -och hemma

Maria Bloms regidebut "Masjävlar" är jullovets stora svenska vinnare. Tre veckor efter premiären har nästan 80000 personer sett filmen.

Genombrott i år

-Jag är jätteglad. Både för att den lockar stor publik och för att vi fått så fina recensioner, säger Sofia Helin.

Stjärnan har fått sitt stora genombrott i år. Hon spelade polis i filmen "Rånarna", en ung kvinna som utsatts för incest i Killinggängets "Fyra nyanser av brunt" och som kronan på verket hyllas hon nu för rollen som den hemvändande dalkullan Mia i "Masjävlar".

Står stadigt på jorden

-Ja, det är jättekul att det har gått så bra. Under premiären i Dalarna kändes det helt fantastiskt att jag får vara med om det här, säger hon.

Men trots framgången står 32-åringen stadigt med båda fötterna på jorden.

Karriär i andra hand

-Om jag varit yngre hade det nog varit lättare att haka på hypen. Saker har mer vettiga proportioner nu och när man har familj kommer karriär och allt annat i andra hand.

Familjen, ja. För drygt ett år sedan blev Sofia Helin mamma till sonen Ossian och att ett barn skulle kunna stå i vägen för karriären hade hon inte en tanke på.

-Jag har verkligen längtat efter att få barn länge så inga vilda hästar i världen hade kunnat hindra mig från det.

Svårt att se sig själv

Vill du ha en stor familj?

-Ja, om jag får. Men det får komma som det kommer.

Hur känns det att se sig själv på vita duken?

-Det är hemskt. Alltid när jag ser en film första gången mår jag dåligt av att titta på mig själv. Det är först efter två, tre gånger som man kan se karaktären.

Är det tuffare för tjejer än killar i filmbranschen?

-I början fick jag massa skitskumma kommentarer om mitt utseende. Fast främst är det tuffare för att det finns färre roller, särskilt för kvinnor i medelåldern.

Har varit med i "Rederiet"

Karin Lindstedt