Leif GW Persson: ”Hade gärna jobbat med Hasse Aro”

Hasse Aro lämnar TV4 för TV3 – dagarna efter att Leif GW Persson bytte till kollegans kanal.

Något samarbete blir det därför inte mellan Aro och Persson.

– Jag hade gärna jobbat ihop, säger Leif GW Persson.

Hasse Aro lämnar TV4 och gör comeback med ”Efterlyst” på TV3. Hasse Aros kontrakt med TV4 går ut i sommar vilket är en anledning till att han nu återvänder till TV3.

Men han gör det utan parhästen Leif GW Persson, vars kanalbyte från SVT till TV4 annonserades för ett par dagar sedan.

– Att GW skulle hit kom som en överraskning, för mig som för alla andra, har Hasse Aro tidigare sagt till Nöjesbladet.

Efter kanalbytet lät Leif GW Persson meddela att han är öppen för att jobba med Hasse Aro igen. Så blir det alltså inte nu.

– Jag tycker det var utmärkt att han fick ta upp ”Efterlyst”. Det var ju hans program, så att säga. Och så klarar man ju också upp en massa brott i det programmet, så det var bara bra, säger han.

Kan hoppa in i nya ”Efterlyst”

Leif GW Persson hänger inte läpp för att samarbetet uteblir.

– Jag deppar inte ihop för att vi inte får jobba tillsammans, men annars hade jag gärna gjort det.

Du blev inte sugen på att följa med honom?

– Nej, nu ska vi sansa oss här. Det är så bra som det är. Jag får göra klart det jag själv har åtagit, säger han med ett skratt.

Han utesluter dock inte att det skulle kunna bli något gästinhopp i ”Efterlyst” framöver.

– Det får vi återkomma till.

I det nya jobbet på TV4 ingår, förutom ”GW:s mord”, ett nytt kriminalprogram vars titel ännu inte är spikad. Det nya programmet ska lägga stort fokus på aktuella brott, men ha ett annat tempo än ”GW:s mord”.

– Det ska vara en blandning av aktuellt och sådant som händer. Sen ska vi ha lite djuplodade historier som i bästa fall anknyter till det som händer nu. Jag är svag för folkbildning, förklarade Leif GW Persson när han gästade ”Nyhetsmorgon” onsdagen den 14 mars.

Dyker upp i nytt SVT-program

Men när hans kanalbyte annonserades – och det nuvarande formatet av ”Veckans brott” gick i graven – förklarade SVT att även de har ett nytt samarbete på gång med kriminologen.

– Vi har ett annat litet roligt samarbete med honom, men det kan vi inte säga något mer om i nuläget, sa Annika Hamngren då, projektledare för SVT Dokumentär, om projektet som dock inte alls kommer vara av ”Veckans brott”-karaktär.

Leif GW Persson bekräftar att så är fallet och att det sker med TV4:s goda minne.

– Det gäller ett program som vi började med innan jag så att säga skrev på papper med övergången. Det har jag berättat för Fyran och de hade inga invändningar mot det.

Då kommer du alltså dyka upp i SVT igen framöver?

– Ja, men det blir mycket kort. Sammanhanget är ett helt annat. Det handlar inte på minsta vis om brott. Programmet ska sändas till jul, tror jag, men mer kan jag inte säga. Det kan inte Hamngren heller.

Publisert:

LÄS VIDARE