Kändisar vill sjunga allsång men inte i tv

NÖJE

Alex Schulman om ”Allsång på Skansen”

1 av 2

Min första tanke när jag nu stod inför uppgiften att ”sammanfatta” denna tisdags ”Allsång på Skansen” var att skriva några rader om Monika Dominique och det faktum att hon sett exakt likadan ut de senaste 25 åren.

Hon måste vara ett genetiskt mirakel, att man borde ta in henne till Karolinska och ta prover på hennes vävnad och sedan åka ut med henne i parkerna och visa upp henne.

Sen ångrade jag mig när jag såg Jack Vreeswijk och bestämde mig för att skriva något raljerande om att sonen inte nöjer sig med att sno pappas låtar, nä, han måste också sno pappas skägg!

Men då kom Lili och Susie upp på scen. De ska tydligen göra comeback – igen – och då bestämde jag mig för att skriva några rader om att dessa människor haft 25 år på sig att lära sig rätt engelskt uttal i “Oh mama can’t you tell”, men att de fortfarande inte fixar det och att det därför kanske borde vara DEM man tar upp till karolinska och gör prover på.

Men så såg jag Elisabeth Höglund i publiken. Hon satt där med en av de där smilande Let’s-dansarna och det konfunderade mig mycket. Vad gjorde Elisabeth Höglund där?

Kändisar överlag – vad gör de på ”Allsång på Skansen”? Jag frågar eftersom samtliga jag sett där så väldigt tydligt visar att de inte vill vara där.

I publiken igår såg jag ”Robinson”-vinnaren Alexandra Zazzi, fotbollsexperten Jens Fjellström och Agneta Sjödin i publiken.

Alla betedde sig likadant. De VÄGRADE sjunga med i allsångerna och när de fick en mick under näsan så fick de något paniskt i blicken.

De tittade på mikrofonen med chock: ”Ska jag sjunga i den?” De log så stelt, så stelt och man såg att varenda muskel i deras kroppar ville aktivera sig för att fly långt, långt bort. Jag undrar med stort allvar: är de tvingade att gå dit?

Ringer hög SVT-chef och säger att det vore PASSANDE om de infann sig? Eller varför är de där? Det kanske är kameran de känner ovilja för, inte allsången. De kanske vill allsjunga i fred.

Men det torde väl vara en enkel ekvation: om man heter Agneta Sjödin och går på ”Allsång på Skansen” så kommer micken att komma! Då spelar det ingen roll om man försöker gömma sig.

Sjödin försökte göra sig osynlig medelst grå sjal. Och Höglund använde sig av håret. Och trots detta – micken kommer – och det är så fascinerande att svenska kändisar, dessa guldfiskar, aldrig lär sig detta.