Mode

"Jag vill ha en enkel stil"

Av: 

Julia Klingener

NÖJE

Sofis mode
möter hypade
modellen Erin Wasson

Hej Erin, du ser verkligen fantastisk ut, vad är din skönhetshemlighet?

– Se till att sova mycket, det gör verkligen skillnad. Sedan kan ett par snyggt formade ögonbryn också vara en god hjälp på vägen.

Vilka är dina favoritprodukter i sminkväskan?

– Jag är helt galen i mineral puder och alla sorters mineralsmink. Jag gillar enkla produkter som nästan är lite transparenta och flyter in i huden naturligt.

Du verkar ständigt vara på resande fot, vilket är ditt bästa tips mot jetlag?

– Om jag är jetlaggad eller ska vara på en jättetidig fotografering, så brukar jag lägga några kylda tepåsar med kamomillte på ögonen i tio minuter. Det tar bort mörka ringar och puffighet.

Hur håller du dig i form, hinner du träna något?

– Jag försöker träna pilates regelbundet, och så går jag ut med mina hundar. Jag älskar mat, så jag skulle ha svårt att dra ner på det – men om jag frossar ena kvällen så är det bara att äta lite mindre nästa.

Du anses vara en av dagens största stilikoner, hur känns det?

– Jag vet inte riktigt, det är ju upp till var och en att bedöma.

Frågan får Erin Wasson att skratta lite förläget.

Men hennes position som stilikon går inte att förneka. Nyligen spelade hon rollen som Justin Timberlakes musa i en reklamfilm för sångarens märke William Rast. Hon är högaktuell som stylist åt designerstjärnskottet Alexander Wang, samtidigt som hon just lanserat sitt eget klädmärke RVCA by Erin Wasson.

Berätta om kollektionen, var hittar du inspiration?

– Jag har alltid inspirerats av designers som Alexander Wang och Anne Demeulemeester – i princip alla designers som håller sig till en ganska funktionell stil, men ändå levererar några viktiga nyckelplagg varje säsong. Stilen påminner om en tjej som följer med sitt favoritrockband på turné till New York, det är avslappnat.

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

– Tomboy-chic är nog det rätta uttrycket, jag är inte så mycket för överdesignade grejer med mycket detaljer. Jag gillar enkelhet och håller mig mest till svarta kläder. På samma sätt som jag gillar rent smink vill jag ha en ren, enkel stil.

Och den håller hon fast vid även till fest, berättar hon för Nylon TV:

– Har jag bara fem minuter på mig inför en fest så tvättar jag ansiktet och torkar bort all svett ur pannan – jag är en riktig hot-mess.

Sedan sätter jag upp håret i en stram tofs, rullar på massor av deo, hoppar i ett par jeansshorts och en topp och går ut genom dörren.

Det går alltid enkelt och snabbt.

Erin Wasson:

Ålder: 27 år

Bor: Los Angeles

Aktuell som: Designer, stylist, supermodell och Maybellines nya ansikte.

Bästa vänner: Designern Alexander Wang som hon bor granne med i New York, samt modellerna Angela Lindwall och Daria Webowy.

Intressen: Surfing, basket och biljard.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode