Sanna Nielsen fortsätter som programledare för Allsången

En favorit i repris – för tredje året i rad.

Med bara minuter kvar av årets ”Allsång på Skansen” lämnade Sanna Nielsen det efterlängtade beskedet.

– Det har blivit dags för mig att lägga allsångshäftet på hyllan... för att sedan plocka fram det igen, säger hon till publikens jubel.

Visst börjar det bli tradition nu.

Sanna Nielsen, 33, och SVT gillar att hålla tittarna på halster. Det dröjde till de sista minuterna i sommarens sista sändning innan hon gav beskedet om vem som ska leda programmet nästa år. Det såg likadant ut förra året och året dessförinnan.

Och 2019 års ”Allsång på Skansen” kommer alltså att ledas av Nielsen igen.

– Efter den fantastiska sommaren vi haft tillsammans har det blivit dags för mig att lägga allsångshäftet på hyllan... för att sedan plocka fram det igen, säger Sanna Nielsen i direktsändning till publikens jubel.

Stående ovationer

Efter beskedet kan allsångsdrottningen inte hålla tårarna borta. Samtidigt skanderar publiken ”Sanna! Sanna! Sanna!” och programledaren får stående ovationer.

– Alltså, hörde ni reaktionen!? Man blir ju överväldigad, när man har något man tycker är väldigt roligt att berätta och så är man inte riktigt beredd på den reaktionen. Jag är superstolt och glad och lite rörd, säger hon när Nöjesbladet träffar den populära programledaren efter sändningen.

Hon passar även på att avslöja detaljer om kontraktsskrivningen.

– Jag signade på kontraktet bara en halvtimme innan sändning. Här bakom scenen. Det är helt sjukt, men det har jag gjort varje år nu. Det har blivit så, det blir lite extra spänning, säger Sanna Nielsen.

Det var inte heller speciellt svårt för henne att bestämma sig för att köra ytterligare en sommar.

– Nej det är inte svårt att säga att man vill göra en sommar till. Det har känts rätt hela vägen i sommar, säger hon.

Berättar om sommarens höjdpunkter

Sanna Nielsen styr över samtalet på kvällens program.

– När Sven-Bertil Taube gör ”Brevet från lillan” och det är helt tyst i publiken då ville jag bara stanna tiden och ta massa bilder, för det är stort att han är här. Det är verkligen så stort. Det är ett sånt minne jag tar med mig, säger hon.

Höjdpunkterna från sommaren har varit många.

– Jag kommer aldrig glömma när alla tidigare programledare kom in och överraskade. Lasse Berghagen, Anders Lundin, Måns Zelmerlöw och Petra Marklund. Det var mäktigt, säger hon och fortsätter:

– En annan höjdpunkt är alla fina hyllningar vi har fått göra under programmets gång. Bland annat för Lill-Babs och Jerry Williams. Sen har vi Hasse och Tage. Det är så fint att jag har fått visa den tacksamhet som jag faktiskt känner för dessa förebilder. De betyder jättemycket för mig.

Redo för fest

Och Sanna Nielsen betyder jättemycket för publiken som hon alltid tar sig tid för efter varje sändning för fotografering och autografskrivning.

– Jag försöker verkligen göra det. Det är tack vare dom som vi kan göra det här och de har burit mig fram dit där jag är idag. Det är dom som kommer till mina konserter och köper mina skivor, säger hon.

Nu när publiken gått hem för sista gången i sommar så blir det klackarna i tacket för Sanna Nielsen.

– Ja, det skulle man kunna säga. Nu ska jag svida om till en annan klänning och lite mer bekväma skor och sedan drar jag upp till restaurangen här och firar med alla fina vänner och kollegor.

Nästa år blir det fjärde året för Edenryds-tjejen som programledare. Hon tog över 2016 efter att Petra Marklund lett programmet två somrar.

Publisert:

LÄS VIDARE