Stockholm Pride 2018

Eurovisionstjärnorna klara för Europride

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Schlagertorsdagen under Europride förstärks med ytterligare två stjärnartister:

Lena Katina från ryska popgruppen t.A.t.u och finska artisten Saara Aalto.

– Det är fantastisk att ha blivit inbjuden till Europride, säger Lena Katina i ett pressmeddelande.

Torsdag under Stockholm Pride-veckan betyder schlagerfest. Det är sedan gammalt.

Nu kan Nöjesbladet berätta att ytterligare två namn sällar sig till årets stjärnspäckade artistuppställning.

Lena Katina från gruppen t.A.t.u och finska artisten Saara Aalto intar scenen i Europride park den 2 augusti på Östermalms IP.

– Det är fantastiskt att ha blivit inbjuden till Europride och få vara en del av den här speciella kvällen. Jag ser fram emot mycket allsång, säger Lena Katina i ett pressmeddelande.

Även Saara Aalto är förväntansfull.

– Jag har aldrig varit på Europride förut, så jag är superexalterad att få vara en del av ett så viktigt och kärleksfullt event! Jag kan knappt vänta att få träffa alla, och se all färg och glädje. Att få möjlighet att sprida glädje till människor med min musik under Europride är definitivt höjdpunkten på min sommar, säger Saara Aalto.

Splittrades 2011

Lena Katina utgjorde tidigare ena halvan av ryska popduon t.A.t.u tillsammans med Julia Volkova. De fick en världshit med ”All the things she said” och kom trea i Eurovision song contest 2003 med ”Ne ver, ne Boisia”. I mars 2011 meddelade t.A.T.u. att de splittras, för att satsa på solokarriärer i stället.

Saara Aalto har bland annat tävlat i finska Talang och i brittiska The X factor med Sharon Osbourne som mentor. Hon representerade Finland i Eurovision song contest med ”Monsters” tidigare i år, ett bidrag som skrevs av Joy och Linnea Deb – som också låg bakom Måns Zelmerlöws ”Heroes”.

Pridefestivalen i Stockholm började den 27 juli och går i mål den 5 augusti. Huvudstaden står i år värd för europeiska Europride.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Var med i talangsåpan – diskades i schlagern

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm Pride 2018

Pride

Eurovision song contest