Charlotte Perrellis mellobesked: ”Går inte att utesluta”

1 av 2
Charlotte Perrelli.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Charlotte Perrelli har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger.

Men hon är nog inte klar med tävlingen än.

– Det är svårt att säga att man aldrig ska vara med, säger hon till Nöjesbladet.

Till våren är det 20 år sedan Charlotte Perrelli, 43, fick sitt stora genombrott med ”Tusen och en natt” som vann Melodifestivalen. Även i Eurovision song contest i Jerusalem gjorde hon succé – och kammade hem hela tävlingen.

Charlotte Perrelli har dessutom lyckats med konststycket att vinna Melodifestivalen flera gånger. Hennes bidrag ”Hero” fick högst totalpoäng av jurygrupperna samt näst mest totalröster av tittarna 2008 och hon korades därmed som vinnare återigen.

Hon deltog senast förra året, då med ett mindre lysande resultat. Egenskrivna bidraget ”Mitt liv” kom sist i sin deltävling. Någon revansch blir det inte – åtminstone inte nästa år.

– Jag kommer inte vara med i Mello i tävlande form nästa år. Jag utesluter inte att andra forum som har med Melodifestivalen att göra skulle kunna locka eftersom jag ändå fyller 20 år från det att jag vann Eurovision, men just att tävla känner jag mig inte sugen på nästa år. Nu känner jag att jag har så enormt mycket annat, säger Charlotte Perrelli som bland annat kommer synas i tv-rutan som en av deltagarna i ”Så mycket bättre”.

Kan inte utesluta comeback

Utöver det står boksläpp och barnafödande på schemat innan höstturnén drar igång i november.

Längre fram då?

– Det är samma sak där. Det går inte riktigt att utesluta Sveriges största tv- och musikprogram. Det är svårt att säga att man aldrig ska vara med. Det går ju inte.

Charlotte Perrelli har precis avslutat årets ”Diggiloo”-turné, där hon varit en av veteranerna. Bland nykomlingarna fanns till exempel Melodifestivalgeneralen Christer Björkman.

Har inte Christer Björkman dragit lite i dig nu under Diggiloo-turnén då?

– Han ska ju inte vara kvar så många år till själv, så vi får väl se om man hinner göra något innan dess. Vi får se!, säger hon med ett skratt.

De har varit med i Melodifestivalen flest gånger 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM