Vakt skars i ansiktet under hiphop-konsert i Stockholm

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Man anhållen misstänkt för grov misshandel

1 av 6

En ordningsvakt blev attackerad under en konsert på Debaser Medis i Stockholm i natt.

När en man skulle avvisas från scenen där rapparna Ghostface Killah och Killah Priest uppträdde skars vakten i ansiktet.

– Han fick ett stort skärsår ungefär från tinningen till käken. Det var ett blodbad på scenen, säger en konsertbesökare till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

På onsdagskvällen spelade de amerikanska rapparna Ghostface Killah – som är en av ursprungsmedlemmarna i Wu-Tang Clan – och Killah Priest på Debaser Medis vid Medborgarplatsen i Stockholm.

En bit in i konserten attackerades en vakt på scenen.

– De tog upp massa tjejer på scenen som skulle dansa med dem. Samtidigt kom det upp en kille som gjorde illa en vakt i ansiktet. Vakten fick ett stort skärsår ungefär från tinningen till käken. Det var ett blodbad på scenen. Vakten tog en handduk för ansiktet och sprang av scenen, säger en konsertbesökare till Aftonbladet.

Nedbrottad av vakter

Vittnet säger att en medlem i rapparnas entourage kastade ner gärningsmannen från scenen och att denne sedan försvann.

– De körde klart låten innan de avbröt konserten och hänvisade folk till tröjförsäljningen utanför konsertlokalen. Där låg den här killen nedbrottad av vakter. När vi stod där kom även polisen dit. Det tog säkert tio minuter från att vakten skars på scenen till att vi såg killen ligga nedbrottad.

Maria Eklund, stationsbefäl på Södermalmspolisen, uppger att det var i samband med att mannen skulle avvisas från scenen som han gick till angrepp mot vakten.

– Ordningsvakten har fått en skärskada i ansiktet. Vi vet ännu inte vilket tillhygge som använts. Vi har inte hittat något på platsen, säger hon.

En anhållen

Larmet om det inträffade kom in klockan 23.26. Tidigt på torsdagsmorgonen kom beskedet att den misstänkte har anhållits.

– Brottsrubriceringen är grov misshandel. Han har förhörts, men jag har ingen information om vad han har sagt, säger Maria Eklund.

Ordningsvakten fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Pontus Sandulf på Stockholmspolisens länskommunikationscentral är han allvarligt men inte livshotande skadad.

– Man säger att det har varit mycket blod. Men det är svårt att säga eftersom jag inte sett det själv, säger Sandulf.

”This is a mess”

Konsertvittnet säger att många i publiken chockades av misshandeln på scenen.

– Alla såg det. Först kändes det nästan som att det var en del av showen, men det var det ju inte. Bandet kommenterade blodet på scenen och sa ”this is a mess”.

I ett mejl till Aftonbladet skriver Ghostface Killahs manager att han inte vill uttala sig om händelsen.

Publicerad: