Westlife-stjärnan: ”Det är en risk”

NÖJE

Nicky Byrne satsar allt på att få igång solokarriären i Eurovision

1 av 6 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Nicky Byrne.

Westlife-stjärnan bad själv om att få tävla i Eurovision.

Nu hoppas Nicky Byrne, 37, på att återupprätta Irlands heder i tävlingen.

– Jag skulle känna mig förkrossad om vi inte tar oss till final, säger han.

I fjorton år turnerade han runt jorden som stjärna i ett av världens största pojkband.

Nu hoppas den förra Westlife-stjärnan Nicky Byrne på att sparka igång sin solokarriär med hjälp av Eurovision song contest.

– Jag hoppas att Westlife-fans där ute får höra att jag har en bra poplåt. Men kommer min solokarriär inte ta fart om jag inte tar mig vidare till final? Det är en risk, jag vet inte. Men jag har varit borta från musiken i fyra år och har ett radioprogram på Irland och gör tv. Jag kommer fortsätta göra det. Så jag riskerar inte så mycket, för om det här skulle gå åt fanders så har jag en massa andra saker på gång, säger han.

Frågade om han fick tävla

Efter att i tre års tid ha lämnat Irlands röster i Eurovision frågade han själv det irländska tv-bolaget om han kunde få bli landets representant.

– Ja, det gjorde jag. Vår uttagningen är inte så populär som Melodifestivalen och jag hade en platta på gång och en låt som jag tror på, en bra poplåt. Simon Cowell (som gav Westlife deras första skivkontrakt) brukar alltid säga att har man en skiva på gång och det finns en stor tv-show att framföra sin nya låt på så är det bästa marknadsföringen, säger Nicky Byrne.

Irland har sju segrar i Eurovision, flest av alla länder, men den senaste var 1996 och varken 2014 eller 2015 lyckades de irländska artisterna ta sig vidare från kvalet.

”Väldigt besviken”

Skulle det inte vara förödande för dig om du inte tar dig vidare till final?

– Förödande på det sättet att jag skulle känna mig förkrossad om vi inte tar oss till final, väldigt besviken, att behöva åka hem och jag skulle önska att vi var där. Men jag kan stå för det här albumet som jag är väldigt nöjd med.

Westlife lades ner 2012. Nicky Byrne tävlar med låten ”Sunlight” i den andra semifinalen av Eurovision song contest, torsdagen den 12 maj.