Camilla Läckberg: ”Bebistiden suger”

Publicerad:

NÖJE

Får kommentarer för att hon inte vill vara med sin bebis 24/7

1 av 4
Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg tycker att bebistiden är svettig, nervös och jobbig. Hon står inte ut att vara med bebisen dygnet runt – trots att hon älskar dem.

När hon säger det brukar hon ofta får höra ”snorkiga” kommentarer eller få frågan om varför hon ens skaffade barn.

Fyrabarnsmamman Camilla Läckberg gjorde nyligen en kort jobbresa till Barcelona tillsammans med Simon Sköld. Hemma med farmor lämnade paret sin drygt två månader gamla dotter Polly. Inför resan hade författaren Camilla Läckberg förberett sig på kritik, skriver hon på sin blogg.

”Det man gör som mamma provocerar” skriver hon.

Gillar inte att leka

Hon skriver att hon inte är en av de ”naturliga” mammorna och utvecklar så här:

”Jag tycker bebistiden suger, jag är svettig, nervös, tycker det är jobbigt med vaknätter, med skrikig bebis, vet inte riktigt hur jag ska roa någon som bara är ett par månader gammal, och tycker sen inte heller det är särskilt roligt att sitta på golvet och leka när de blir större.”

I stället har hon låtit barnen varit med på det hon har gjort.

”Jag är egenföretagare, och har behövt åka iväg och jobba ibland. Plus att jag faktiskt helt ärligt inte står ut med att vara med bebis 24/7 utan mår bättre om jag kan få komma ifrån bebis ibland.”

Skulle kunna dö för barnen

Hon menar att hon gjort rätt – för sig – och att hon inte har dåligt samvete för att hon varit ifrån sina barn vid vissa tillfällen när de varit små. Men att hon ofta blivit dömd för det ändå och fått snorkiga kommentarer som till exempel ”Jaha men varför SKAFFAR man barn då om man inte tycker att det är kul.

Camilla Läckberg förklarar att hon älskar sina barn lika mycket och att ho skulle kunna dö för dem från dag ett.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN