Kritikerna hyllar Skarsgårds sexpack – men sågar resten

NÖJE

Nya Tarzan-filmen får dåliga recensioner

1 av 3 | Foto: ­Alexander Skarsgård spelar sin första huvudroll i en stor Hollywoodproduktion - ­”Tarzan”. Budgeten sägs vara 1,6 miljarder kronor. ”Det är absurt”, säger han.

Nu har de första recensionerna av Alexander Skarsgårds prestation i den nya Tarzan-filmen kommit.

Men det enda kritikerna verkar bry som är hans magrutor. I övrigt får filmen ganska dåligt betyg.

När de amerikanska kritikerna bedömer svenska Alexander Skarsgårds insats i ”Legend of Tarzan” lägger de framförallt fokus på hans kropp.

Tidningen Varity konstaterar att rollen knappt kräver några skådespelartalanger, men recensenten tycker ändå att man gjorde ett bra val med tanke på Skarsgårds ”extremt onaturliga fysik”. Vidare skriver man att Alexander Skarsgård ser ut som någons fantasi av pappan Stellans huvud på ”en omöjligt rippad torso”.

”Filmen är hemsk”

US Weekly går så långt som att säga att ”Legend of Tarzan” är ”hemsk”. Recensenten skriver att skådespelarinsatserna i filmen är dåliga, och verkar tycka att det enda som är okej är Alexander Skarsgårds sexpack.

”Rom kidnappar Jane. Du kommer inte bry dig. Jane försvarar sig. Du kommer inte bry dig. Skarsgård blir en actionhjälte och går samman med Jackson för att slåss mot de onda killarna. Du kommer inte bry dig. Skarsgård kastar av sig tröjan. Du kommer inte bry dig. Ok, visst. Du kommer bry dig. Men inte tillräckligt”, skriver recensenten.

”Avlägsen och oinvolverad”

Hollywood reporter tycker att filmen är helt okej, men recensenten tycker att Alexander Skarsgård verkar avlägsen och oinvolverad.

Däremot hyllar även denna tidning hans magrutor och hans fysiska likheter med Tarzan.

ARTIKELN HANDLAR OM