Pelle, 8 år, kämpar mot leukemin

Publicerad 2016-10-01

Pelle: ”Jag tycker inte att barn ska stå ut med så mycket saker”

Tröttheten var leukemi.

Nu kämpar Pelle, 8, igenom sina cellgiftsbehandlingar, drömmer om att bli elithockeyspelare och kunna gå i skolan varje dag.

– Ibland känns det lite jobbigt när man är trött och inte orkar. Men mina klasskompisar är snälla och hjälper mig upp för trapporna och så, säger han i ”Barncancergalan” på måndag.

Hans största dröm är att bli hockeyproffs.

När åttaårige Pelle från Kalmar drabbades av en trötthet, mer envis och stark än vanligt, visade ett blodprov att han drabbats av leukemi.

– Det är fruktansvärt att få cancer, fruktansvärt hemskt. Först tänkte jag att många dött av det och att jag också skulle dö. Men pappa sa att nu finns det medicin mot det, sedan tänkte jag inte mer på det, berättar Pelle i ”Barncancergalan, det svenska humorpriset” i Kanal 5 på måndag.

Han sattes genast på en tung cellgiftsbehandling, smärtorna har gjort det svårt för honom att gå i trappor. Numera går han i skolan så ofta hans kropp orkar med.

Förr spelade han mycket hockey, i måndagens program vågar han sig ut på isen under en skridskoträning.

Cellgiftsbehandlingen pågår alltjämt med åttatimmars droppass via nålar i ryggen.

– Jag tycker inte att barn ska stå ut med så mycket saker, att ta nålar och blodprov, säger han.

Klassen har gjort en hel vägg där Pelles varje stadium dokumenteras i text och bilder.

– Ibland känns det lite jobbigt när man är trött och inte orkar. Men mina klasskompisar är snälla och hjälper mig upp för trapporna och så, säger han i programmet.

Fotnot: ”Barncancergalan – det svenska humorpriset” sänds i Kanal 5 på måndag klockan 20.