Frans: ”Jag blir mer taggad för varje dag”

avFrida Söderlund

Publicerad:

Tog revansch under söndagens rep: ”Känns lugnare nu”

1 av 4

Frans sågade sig själv efter första repet.

Men med hjälp av sitt team har han lyckats fokusera bort tävlingspressen.

– Allt känns lugnare nu, säger han.

Efter sin första repetition i måndags riktade Frans Jeppsson Wall, 17, skarp kritik mot sig själv. De hektiska dagarna hade tärt på artisten och tröttheten gjorde att sången inte satt som den skulle. Men efter söndagens repetitioner var känslan en helt annan.

– Det var fett nice, jag hade nästan för mycket energi. Känslan var bra, musiken satt, vinklarna satt. Under första repet var jag verkligen inte nöjd på grund av sången, men i dag satt det, säger han.

Frans har varit tillbaka hemma i Ystad under veckan för att vara med familj och vänner. Nu finns hela familjen med i Stockholm för att vara ett stöd under resten av Eurovision-resan, och tillsammans med det svenska teamet är de en viktig stöttepelare.

Vill ha saker att jobba på

– Utan mitt team är jag ingenting. De är svinviktiga, allt från de som hjälper mig med sången till Fredrik (Andersson, reds anm) som skäller ut folk, till Mari (Ryberger, reds anm) som håller koll på kamerorna, säger han.

– Jag blir verkligen tryggare och lugnare tack vare dem. Allt känns lugnare nu. Jag behöver folk som håller koll.

Enligt svenska delegationschefen Mari Ryberger är numret redo att köras precis som det är efter söndagens repetitioner, men Frans vill inte att det ska sitta helt ännu.

– Jag försöker att ändå hitta lite problem, jag behöver grejer att tänka på. Det känns aldrig bra om det är perfekt, säger han.

– Så jag försöker koncentrera mig på det negativa så jag fokuserar på numret och därmed blir lugn. Jag blir lugn av att veta att jag har saker att jobba på. Allting ska sitta på lördag, inte innan. Det är då det ska falla på plats. 

Publicerad: