Fick hämtas med ambulanshelikopter

NÖJE

Mia Parneviks gäst akut sjuk under tv-inspelningen: ”En av de värsta grejerna jag sett”

1 av 7

Tumult utbröt under inspelningen av Mia Parneviks nya tv-program.

Plötsligt blev en av gästerna akut sjuk och fick hämtas med ambulanshelikopter.

– Det var enorm smärta, säger Jesper Parnevik som blev vittne.

Inspelningen av Mia Parneviks nya tv-program på TV3 ”Den största dagen” fick stoppas under söndagen efter att en medverkande i programmet plötsligt blev akut sjuk.

Ambulanshelikopter fick kallas till platsen, en ö i Stockholms skärgård. Jesper Parnevik blev vittne till hur helikopterpiloten fick manövrera i hård vind för att föra sjukvårdare till platsen.

”Enorm smärta”

– Det var en av de värsta grejerna jag sett. Det blåste ganska rejält och helikoptern glider in för att försöka få i land läkaren. Han lyckades hålla helikoptern helt stilla kanske 30 centimeter ovanför vattenytan precis intill en sten där han satte av läkaren som kunde ta sig vidare upp på en klippa och in till land, säger Jesper Parnevik.

Ambulanspersonalen konstaterade att tv-gästen behövde föras till sjukhus.

– Vi visste inte exakt vad det var för krämpor, men det var enorm smärta i alla fall. Jag hörde sen att det var nån form av akut njurstensanfall, säger Jesper Parnevik.

Inspelningen avbröts

Sjukvårdaren fick ta med tv-gästen ombord på en båt för att ta sig till ambulanshelikoptern som då lyckats landa på en närliggande ö. De kunde sen ta sig vidare till sjukhuset.

– Personen vårdas fortfarande på sjukhus, men läget är stabilt, säger Susanne Nylén, presschef på MTG.

I ”Den största dagen”, som har premiär på TV3 i augusti är Mia Parnevik med och firar olika personers största dag i livet. Inspelningarna pågår just nu runt om i Sverige.

Mia Parnevik var mitt inne i en annan del av inspelningarna och märkte först inte tumultet som utbröt när en av hennes gäster drabbades av stora smärtor.

– De fick avbryta inspelningen i några timmar. Men när vi hörde att allt gått bra kunde vi fortsätta sent på kvällen, säger Jesper Parnevik.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3