Perrelli skippar mammaledigheten: ”Det är bara att bita ihop”

avBenjamin Andrée

För mindre än tre månaders sedan födde hon sitt fjärde barn.

Nu ger sig Charlotte Perrelli ut på turné.

– Ska pengarna in så måste man jobba, säger hon till Nöjesbladet.

Turnéaktuella Charlotte Perrelli, 44, blev nyligen mamma för fjärde gången.

Men innan det är dags att ge sig ut på en landsomfattande turné har sångerskan unnat sig en välförtjänt ledighet.

– Det är så skönt att känna att jag och bebisen har fått lite tid tillsammans. Jag har ju aldrig varit mammaledig med något av mina andra barn, säger hon.

Perrelli har tre söner sedan tidigare. Angelo, 15, och Alessio, 13, som hon har tillsammans med exmaken Nicola Perrelli, 49. Sedan har hon Adrian, 5, tillsammans med nuvarande maken Anders Jensen, 41.

Det är först nu med son nummer fyra, Alvin, 2 månader, som sångerskan har unnat sig lite mammaledighet.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo / AFTONBLADET / 85440

Stod på scen direkt

– Med Angelo så började jag jobba så fort han kommit. Han föddes i januari och i av februari var det dags för Melodifestivalen. Vi hade presskonferens bara några dagar efter förlossningen. Jag minns att Peter Settman stod och vaggade honom i babysittern under repetitionerna.

– Med Alessio så repeterade jag musikalen ”Skönheten och odjuret” i slutet av graviditeten, födde honom och hade premiär en månad senare.

– När Adrian kom till världen så var jag mitt i Diggiloo-turnén och då stod jag ju på scenen bara några dagar efter förlossningen.

Perrelli är noga med att påpeka att detta är något som har funkat för just henne, mycket tack vare att hon har det jobb hon har. Hon menar samtidigt på att det inte har funnits något alternativ.

– Jag har fått lösa det på mitt sätt för jag har varit själv under många år. Även om jag var gift under åren då jag fick mina två första killar så var jag ändå själv ekonomiskt, säger hon och fortsätter:

– Är man egen företagare så är det ingen som backar upp. Det är bara att bita ihop. Ska pengarna in så måste man jobba.

Det var mycket som hände för Charlotte Perrelli under förra året. Hon medverkade i ”Så mycket bättre”, turnerade med Diggoloo-gänget, släppte sina memoarer och hon födde sitt fjärde barn.

– Om man syns mycket så ser det ut som att man jobbar arslet av sig. Sanningen är den att förra året nog var mitt absolut lugnaste år någonsin. Så känns det i alla fall när jag ser tillbaka på det. Men det var intensivt i perioder, säger hon.

Kluven till realityserie

Och det är precis så hon vill ha det i framtiden. Att jobba intensivt under vissa perioder och vara helt ledig och ta hand om familjen övrig tid.

Ett alternativ som skulle göra det möjligt att kombinera arbetsliv och familjeliv för henne och familjen vore en egen realityserie i tv - precis som familjen Wahlgren i ”Wahlgrens värld”.

Enligt Perrelli har familjen fått frågan många gånger genom åren. Första gången redan för femton år sedan, och senaste gången bara för något år sedan.

– Det är smickrande men i dagsläget så funkar det inte. För Anders del är det omöjligt. Hans trovärdighet som företagsledare och affärsman lirar inte alls med att medverka i en realityserie på tv.

– Om jag bara ser till mig själv så är jag kluven. Å ena sida. Å andra sidan. Samtidigt är det skönt att få ha kvar en del av sig själv som är privat. Jag vet att några av barnen skulle tycka att det vore skitkul men det är inget som är aktuellt idag. Det ska väldigt mycket till för att det ska vara värt det.

ARTIKELN HANDLAR OM