R. Kelly

R Kelly rasar mot dokumentären: ”Personlig vendetta”

Anklagas för sexuella övergrepp i ”Surviving R Kelly”

avAlex Hartelius

Flera kvinnor träder fram och anklagar r&b-stjärnan R Kelly för sexuella övergrepp i tv-dokumentären ”Surviving R Kelly”.

Enligt en källa nära till artisten rasar han nu mot dokumentären och ser det som en personlig vendetta mot honom, skriver TMZ.

I den nya tv-dokumentären ”Surviving R Kelly” träder flera unga kvinnor fram och berättar om r&b-stjärnan R Kellys, 51, sexuella övergrepp.

Dokumentären vägleds av ett 50-tal intervjuer med producenter, musiker och vittnesmål från R Kellys påstådda offer. Bland de medverkande återfinns artisten John Legend, metoo-aktivisten Tirana Burke, pratshowvärden Wendy Williams, ex-frun Andrea Kelly, ex-flickvännen Kitti Jones och bröderna Carey och Bruce Kelly.

John Legend har fått beröm för sitt ställningstagande. Men artisten själv tycker inte att han är speciellt modig.

”Det kändes inte alls riskabelt. Jag tror dessa kvinnor”, skriver han i ett twitterinlägg.

En källa nära till R Kelly säger till TMZ att artisten är ”äcklad” över dokumentären och att han nu planerar att stämma samtliga aktörer. Enligt källan anser han att det pågår en ”personlig vendetta” mot honom.

1 av 2 | Foto: SUZANNE CORDEIRO/REX/IBL REX FEATURES/ IBL
R Kelly.

Anklagades driva sexsekt

För drygt två år sedan anklagade flera unga kvinnor R Kelly för att han hållit dem fångna under sektliknande förhållande för att kunna ha sex med dem när han ville. Artisten har även tidigare åtalats för barnpornografibrott efter att han påstods ha spelat in en sexvideo på sig själv tillsammans med en 14-årig flicka 2002. Han friades sex år senare.

På senare tid har R Kelly blivit föremål för kampanjen #MuteRKelly, som uppmanar till att bojkotta hans musik. Det har resulterat i att Spotify och Apple Music slutat att tipsa om hans låtar i sina spellistor.

R Kelly har tidigare riktat kritik mot Spotify och anser att musiktjänsten agerar på lösa rykten och skvaller. I den 19 minuter långa låten ”I admit” bemötte han anklagelserna om pedofili och sexuella övergrepp.

”Jag erkänner att jag inte är perfekt, jag har aldrig sagt att jag är perfekt. Säg att jag har förgripit mig på dessa kvinnor, vad fan, det är helt absurt", lyder en rad ur texten till låten.

ARTIKELN HANDLAR OM

R. Kelly