Carolina Norén i otäck ridolycka – bröt flera revben: ”Föll handlöst”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

En stor gren slog henne plötsligt ur hästsadeln och hon föll handlöst ned i marken.

Nu berättar Carolina Norén, 53, om ridolyckan och sina svåra smärtor.

– Jag kunde inte ta emot mig med händerna och kände direkt när jag landade att det här var inte bra, säger hon till Nöjesbladet.

Det var under söndagseftermiddagen som ”Svensktoppen”-profilen Carolina Norén var ute och red med sin dotter Adela i skogarna i Roslagen när olyckan var framme. Carolina skulle rida under en tall som fallit i stormen Alfrida då en stor gren slog henne ur sadeln och ned i marken.

– Jag och min dotter skulle rida under tallen som hängde på ett annat träd. Min dotter har en ponny så hon red under utan problem, men min häst Barney är högre och jag såg inte en tjock tallgren som jag fastnade i. Jag föll handlöst bakåt och ned i marken. Jag kunde inte ta emot mig med händerna och kände direkt när jag landade att det här var inte bra, förklarar Carolina på telefon dagen efter olyckan.

Äter starka värktabletter

Hon är hemma i huset och äter starka värktabletter för att klara av smärtan. En smärta som kommer av att hon fick flera revbensfrakturer av fallet.

– Jag lyckades ta mig upp på dotterns lilla shetlandsponny och vi red hem. Akuten på Norrtälje sjukhus tyckte att jag skulle åka in och bli röntgad för man kan få inre skador som punkterad lunga, annars gör man inget åt revbensfrakturer. Nu var det inga inre skador utan jag får gå i sex veckor innan det är läkt. Men det gör så fruktansvärt ont just nu, säger Carolina som stönar till av smärta när hon skrattar.

På frågan om Carolina är rädd för att rida igen så är hon tveksam.

– Jag tror inte det. Jag har gjort mig illa under åren och varit med om värre saker, man är medveten om riskerna, men det är mitt stora intresse och jag använder alltid hjälm och ryggskydd förstås.

1 av 2 | Foto: Privat
Carolina Norén till häst.

Oro för Melodifestivalen

Ett problem är att Melodifestivalen drar igång i början av februari, ett program som Carolina bevakat 20 år i rad och som hon älskar.

– Jag har bevakat varje deltävling sedan 1999 då Charlotte Perrelli vann. Jag har bara missat en deltävling under det här åren och det var i Falun, jag hade fått influensa med 40 graders feber, då förbjöd läkaren mig att jobba, säger Carolina och fortsätter:

– Det som oroar mig är att efter tävlingen är slut så ska jag springa ned från hytten till presskonferensen för att intervjua vinnaren med min tunga sändningsutrustning på ryggen. Det går ju inte och ingen får knuffa mig så jag får väl ha någon med mig som vakt och som bär utrustningen.


ARTIKELN HANDLAR OM