Sanne Salomonsens porrförflutna

Berättar själv: Dubbade sexfilmer för att dryga ut inkomsten

avTorbjörn Ek

Sanne Salomonsen, 62, har ett förflutet inom porren.

Men hon syntes aldrig i bild – istället dubbade hon utländska sexfilmer till danska.

– Vid ett tillfälle skulle jag spela in en lesbisk scen med mig själv, säger hon enligt den danska dagstidningen BT.

Sanne Salomonsen, 62, är ny domare i danska ”X Factor” och med en nästan 50 år lång karriär i både Danmark och Sverige har hon hunnit med det mesta.

Till danska veckotidningen Tæt På säger hon att hon nyligen lagt ner några månaders arbete på en ny självbiografi, men att hon fått lägga det arbetet på is i och med uppdraget som domare i ”X Factor”.

Danska veckotidningen Tæt På skriver om Sanne Salomonsens hemliga bakgrund

Men i en tidigare självbiografi, ”The Book: Lidt til og meget mer”, skriven tillsammans med journalisten Maise Njor 2005, berättade Sanne Salomonsen att karriären också innehållit en betydligt mindre rumsren sejour, när hon faktiskt jobbade med porrfilmer.

Stönade på danska

Enligt Tæt På, som citeras i den danska dagstidningen BT, beskrev Sanne i boken hur hon på 70-talet drygade ut inkomsten genom att dubba ljudet på utländska sexfilmer så att stönandet istället blev på danska.

– Det var lite invecklat. För att spara pengar ville de ha det så att jag skulle spela flera roller. Så vid ett tillfälle skulle jag spela in en lesbisk scen med mig själv, säger hon enligt BT.

Sanne Salomonsen brukar beskrivas som Danmarks rockdrottning, men hon har haft en minst lika händelserik karriär även i Sverige . På 80-talet gjorde hon stora roller i filmerna ”Smugglarkungen” och ”Svindlande affärer” och 1988 belönades hon med en svensk grammis för superhiten ”Den jeg elsker”.

Hon har dessutom tävlat två gånger i Melodifestivalen.

ARTIKELN HANDLAR OM