Efter kritiken - nu slår Carola tillbaks

Carola Häggkvist orsakade en folkstorm när hon lät förlänga dottern Zoes hår.

Nu slår artisten tillbaka – med ett försvarstal på egna bloggen.

– Jag kan förstå att det väckts en viss förundran och ett ifrågasättande, skriver hon.

Eva Rusz.
Eva Rusz.

Carola Häggkvist, 45, publicerade i förra veckan ett blogginlägg där hon låtit adoptivdottern få en hårförlängning på en salong i Sydafrika. Känslorna gick höga bland läsarna efter inlägget.

Psykologen Eva Rusz, 55, kallade Carolas tilltag för ett övergrepp.

– Jag kan inte minnas när jag var så arg senast. Det kan inte vara vettigt att en mamma till en treårig nyss adopterad dotter ska modellera om dottern, sa hon till Nöjesbladet.

”Vackert med långt hår”

Nu reagerar Carola. På sin blogg publicerar hon nu ett långt försvarstal där hon förklarar bakgrunden till Zoes hårförlängning.

– Jag vill dock förklara hur det blev så att jag gick till frisören i Cape Town med lilla Zoe som är som alla andra 3 åringar som drömmer om att en dag få bli en riktig prinsessa. Än idag har jag inte sett en enda sagobok med en korthårig prinsessa. Fråga mig inte varför, men man måste ju ändå vara ärlig och erkänna att det ser vackert ut med ett långt och vågigt hår, trots allt, skriver Carola – som är förstående till att det blivit reaktioner.

– Jag vill dock här och nu tillägga att jag kan förstå att det väckts en viss förundran och ett ifrågasättande om det är bra överhuvudtaget att sätta i förlängning på små barn, en 3-åring i detta fall.

”Kan testa något annat”

Carola menar vidare att hon inför frisyrbytet rådfrågat vänner, för att försäkra sig om att hårförlängningen inte skulle innebära något onaturligt för Zoe.

– Som jag skrivit förut så handlar det ju så mycket om vad gäller barn att man berättar och förklarar vad och varför man gör eller inte gör saker. I hennes fall låter jag henne veta att hon är minst lika vacker i mina ögon utan korkskruvarna och att de bara sitter där temporärt, skriver sångerskan.

Hon fortsätter:

– Jag kan tänka mig att låta ta bort förlängningen snart och vara utan någonting ett tag. För att sedan kunna få testa något annat, göra flätor till exempel.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN