Inget ger samma kick som ”Cracker”

NÖJE

Fredrik Virtanen slår fast vem som är inne och ute i nöjesvärlden

Foto: granada, canal +
CRACKHOUSE? Virtanens våta dröm: en kombination av ”House” och ”Cracker” – på dvd-box.

Hjälp mig.

Jag behöver en intervention.

Jag har upptäckt tv-serier på dvd-box – det lyxiga sättet att konsumera tv-drama.

Jag har varit rätt så ledig i en månad.

Meningen var att jag skulle se mig om i världen. Kanske besöka en sån där strippklubb i Bangkok där de skjuter pingpongbollar ur snippan, eller solbada vid marijuanabuskarna i Treasure Beach på Jamaica, eller köpa Marc Jacobs-byxor till billig dollar på Barney’s i New York och bjuda Bjurman på Wolfgang’s för pengarna som blev över.

Jag hade också en rejäl hög böcker av Joyce Carol Oates-typ som skulle läsas och jag skulle även skriva färdigt min egen. Det fanns även vissa planer på att städa lägenheten.

Inget av detta skedde.

I stället fick jag liggsår i stjärt.

Allt är främst ”Crackers” fel.

Det är tidernas bästa tv-serie (1993–1997 och i höstas gjorde han en one-shot-comeback) och jag hade missat den.

Bästa 1?100 minuterna

The complete collection box set” på dvd (90 pund plus porto på amazon.co.uk) var de bästa 1?100 minuterna i mitt liv. Timme ut och timme in i min tv-soffa psykoanalyserades jag – och för all del några mördare också – av det där flåsande feta, spelmissbrukande, kedjerökande, försupne och fullständigt geniale miffot spelat av Robbie Coltrane.

Sedan försökte jag hitta något lika stort, det gick inte. Att titta på ”Prime Suspect”-completeboxen med Helen Mirren var irriterande för Cracker skulle ju komma in och lösa de där morden på en halvtimme. På samma sätt som Dr House (Hugh Laurie) behövs i varenda läkarserie.

Men jag fortsatte att leta och fastnade i soffan.

Jag förstod att tv-serier ska man inte se på tv, man ska se dem på boxar. Att vänta till nästa vecka på att se hur doktor Shepard (Patrick Dempsey) ska hantera att han blev tänd på sin fru först när han såg doktor Grey (Ellen Pompeo) halvnaken hos en veterinär i ”Grey’s anatomy” (strålande serie) är en vecka för mycket.

Behöver räddas

Så. I stället för Thailand, Jamaica eller New York blev det en månad av ”Cityakuten” säsong 4, 5 & 6 (utsökt), ”Life on Mars” (småkul) första två, ”Project Runway” (nja), ”Bones” (nja)…?gud jag minns inte allt. Jag vadar i tv-boxar just nu. Jag är beroende. Jag behöver räddas.

För inget ger samma kick som ”Cracker”.

Drömmen vore en kombination av ”House” och ”Cracker”. Namnförslag: ”Crackhouse”!

VECKANS...

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM