Michael J Fox går med hjälp av rollator

NÖJE

Skådespelarens hälsa har kraftigt försämrats

1 av 2 | Foto: Svårt sjuk Parkinsons sjukdom har satt sina spår på Michael J Fox. I dag hjälper inte de bromsmediciner som han äter.

HOLLYWOOD. Michael J Fox håller på att förlora kampen mot Parkinsons sjukdom.

De senaste månaderna har hans hälsa kraftigt försämrats.

Nu fruktar experterna att 46-åringen från filmserien ”Tillbaka till framtiden” snart inte kan gå utan rollator.

– Mina döttrar ser mig på morgonen när jag har svårt att föra juiceglaset till munnen, sa Fox nyligen till US News & World Report.

Smärtsam syn

De ögonvittnen som såg skådespelaren och hans fru, Tracy Pollan, 47, på New Yorks flygplats JFK den 15 november kallar synen smärtsam.

– Han svajade från sida till sida och haltade när han gick genom terminalen. Det ser ut som om sjukdomen gjort honom så stel att han ska tappa balansen när han går.

Fox drabbades av Parkinson 1991. Sedan dess har han hjälpt till att samla in hundratals miljoner kronor till forskning om sjukdomen.

Men det är tveksamt om han kommer att kunna skörda frukterna av läkarnas framsteg.

Biverkningar

– Tiden är inte på hans sida, säger en person med insyn i skådespelarens liv till tidningen National Enquirer.

I ett försök att avlägsna några av sjukdomens värsta symptom opererades Fox 1998 i hjärnan. Men ingreppets positiva effekter uppges i dag vara helt borta.

– De problem som Michael visar upp nu är förmodligen biverkningar av alla mediciner han tar. Vi kommer troligtvis inte att finna något botmedel mot detta förrän nästa århundrade, säger Kieran Breen, chefsforskare vid Parkinsonscentret i London.

Michael Fox talesperson förnekar att skådespelarens hälsa har försämrats den senaste tiden.

Se tv-reklamen här

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!