”Måste man ha designerkalsonger?”

avNina Johansson

NÖJE

Alexander Karlsson svarar på läsarnas frågor

Foto: BYRMO CAROLINA CARBYR

Per B. säger: Hej! Hur ska kostymen vara i höst/vinter? Hur tycker du man ska matcha slipsen med skjortan nu?
Alexander Karlsson säger: Hej Per! En fråga som börjar bli aktuell nu, speciellt med alla högtider framöver. Kostymerna fortsätter hålla relativt smala snitt men de riktigt korta och små Thom Brown inspirerade varianterna låter vänta till sommaren och våren. Jag gillar att matcha enkelt och inte ha både mönstrad slips och skjorta.
Kokis säger: Hallo! Är det fult/omodernt att ha boxer som inte är björn borg osv? Alltså märkesboxer? Kan man ha HM boxar utan att känna sig "ute"?
Alexander Karlsson säger: Alltså börjar inte alla dessa Björn Borg kallingar bli ganskam tröttsamma nu? Går det ens att göra större loggor. Snart är resåren en gördel med decimeterhöga bokstäver. Satsa på något du själv gillar. Själv kör gillar jag Frank Dandy bäst men vanliga H&M är såklart också bra.
Sophie säger: Hej. Min pojkvän är lång och stor. med fel kläder ser han fet ut, men han är inte det har en stor kroppsbyggnad bara. Vad ska han ha för kläder för att inte se fet ut??
Alexander Karlsson säger: Jag tror det kan vara en bra idé att undivka plagg som är tjocka i sig, typ grovstickat. Likaså randiga och mönstrade plagg vilket också kan ha en förstorande effekt. Men inte heller för smått så att det stramar. Satsa på raka jeans och försök hitta kläder med bra passform. Skjortor är fota plagg som sitter bra och ser smickrande ut!
amorina säger: Hejsan. Vilken är höstens innefärg och vilket plagg funkar i alla situationer - vardag som fest?
Alexander Karlsson säger: Höstens stora färg är grått och ett plagg som alltid funkar är ett par snygga mörka jeans.
andy säger: var kan jag finna ett par raggsockar i köpenhamn? helt hopplöst
Alexander Karlsson säger: Oj bra fråga, det borde ju inte vara så svårt kan man tycka. Sockar är unisexplagg så kolla på tjejavdelningarna!
JF säger: Hejsan. Angående byxor... har du några tips åt oss som inte har tillräckligt smala ben för att stuprörsbyxor skall passa? Typ mera rak modell men inte på nåt sätt loosefit. Andra tips som gör att benen ser långa och fina ut?
Alexander Karlsson säger: Vill man ha ben som ser lite längre ut kan man ha lite kortare plagg på överkroppen, t.ex. instoppad skjorta. Det finns många jeans som är smala utan att avra insvängda. Just en rak modell är bra att satsa på. Annars finns det även jeans som är lite vidare över låren och sen insvängda vid bensluten. Acne har en sån modell bla.
karl alexandersson säger: hej alex. vad e det för skor som gäller?
Alexander Karlsson säger: För den fashionable så är kängor ett hett tips i vinter. För den extravagante gäller ett par snygga stövlar. Det mesta funkar i vinter, såväl sneakers som finare skor.
En fru säger: hej! min man avskyr att shoppa! har du något tips på hur jag får honom att tycka om det, eller gör det lite kul? haha! han vet väl inte riktigt vad han vill ha för stil, men jeans har han varje dag... (han är 22 år)tack!
Alexander Karlsson säger: Gör det till en heldag. T.ex. ån in till stan, käka gott, kolla på annat än kläder, ta en kaffe på nåt fik när ni är klara. Gillar han inte att shoppa till sig själv eller gillar han inte att shoppa tillsammans med dig? Som kille i sällskap med en shoppande tjej kan man bara vänta tålmodigt vilket ofta kan vara nog så jobbigt :-)
Alex säger: Vad ska man använda för andra plagg när man använder skjorta? V-ringad tröja kanske? Vart hittar man dom i sånna fall?
Alexander Karlsson säger: Till skjorta är v-ringad riktigt snygg såklart. Även kofta och i viss mån kostymväst är trevliga alternativ. Såna tröjor hittar du överallt och i alla prisklasser. Satsa på en lite dyrare, billiga stickade tröjor kan bli extremt noppiga väldigt fort.
lolol säger: Är det okej att ha t-shirt under v-ringad tröja?
Alexander Karlsson säger: Mja okej är det ju, det blir inga spöstraff eller så. Men man kan ju argumentera för om det är snyggt eller inte. Tröjan är v-ringad just för att skjortkragen ska kunna sticka ut. Vill du köra t-shirt under, testa en v-ringad sådan eller ett linne. Kan dock se stekigt ut om den är väldigt djupt urringad.
Danne säger: Hej! Vart ska man hitta inspiration för herrklädsel i höst? Vilka kataloger/hemsidor tycker du att man ska kolla in?
Alexander Karlsson säger: Inpsiration finns överallt. Bästa sättet är att gå i butiker, gärna exklusiva. Lite mer inspirerande om allt inte bara ligger staplat. Då har du ju hela utbudet till hans. Medans man är på stann kan man ju passa på att ta en kaffe och kolla på andra människor också vilket kan ge bra inspiration, det dyker alltid upp några guldkorn ur massan.
Fred säger: Hej, åker till NY på lördag. Vad får jag inte missa i shoppinghysterin?
Alexander Karlsson säger: Lite mer till frågan ocan: Gäller det internet så kolla bloggar och style.com som är suverän.NY? Spännande! Jag har aldrig varit där så jag har tyvärr inga smultronställen att dela med mig av men mitt tips är att shoppa på olika ställen för att ta del av alla olika stilar. Både street, high fashio och vardag t.ex.
hajen säger: vilka är dom heta accentfärgerna i vinter? tex på manschettknappar?
Moderator säger: aha, då har du två frågor att svara på nu, jag avvaktar :-)
Alexander Karlsson säger: Till vinterns accentfärger har blått och rött pekats ut, gärna skarpa klara varianter. På just manchettknappar kan det bli lite magstarkt om du inte har skjorta/slips/annat som matchar så enkla varianter i metall funkar alltid.Och just det, du som skulle till NY, försök hitta bra second hand affärer!
Mr B säger: Hej! Vad ska man ha för vinterjacka i år?
Alexander Karlsson säger: Ska ha och ska ha, utbudet är stort och valen många! Några plagg som seglat upp och utpektas till favoriter är duffel och parkas. Personligen tycker jag duffel är fantastiskt snyggt men de känns lite kalla tyvärr. Dock snyggast!
Kalle säger: Hur skall handskarna se ut i vinter?
Alexander Karlsson säger: Det är snyggt att matcha t.ex. handskar till mössan eller halsduken, dock kanske inte att alla tre ska matcha varandra. Våga satsa på en färgklick! Jag tror jag ska ge mig ut på jakt efter något rött i vinter.
land säger: Ett plagg som du är riktigt trött på just nu?
Alexander Karlsson säger: Mer en företeelse snarare än ett plagg är jeans instoppade i tubsockor. Kräkfult. Men gäller det plagg så är seglarjacka ganska tråkigt. En sån där tunn syntethistoria med hög krage, massa färger och neonreflexer ni vet.
hala säger: Vilken tidning tycker du har bäst koll av DV Man, Café och King?
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista!
Alexander Karlsson säger: DV Man utkommer väl bara ett fåtal gånger per år? Har ett nummer och minns att den var helt ok. Riktad till lite äldre publik fick jag intrycket av. Gillar King skarpt och tycker att den är skönt befriad från vissa av Cafés grabbiga drag. Café har dock blivit mycket bättre.
Tobias säger: Var kan jag köpa kläder i stl 44/46, s/xs till herr?
Alexander Karlsson säger: Överallt, i alla fall s, problemet är bara att butikerna endast tar in ett fåtal exemplar av avrje plagg i de storlekarna så därför måste man vara snabbt framme. Ta en runda i butikerna ofta så att du hittar guldklimparna. Lycka till!
Moderator säger: Tack för alla frågor och tack Alexander för alla svar! Välkomna nästa gång!
Alexander Karlsson säger: Tack allihopa!

12:30 Chatta

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode