”Jag spelade som fan”

NÖJE

Folkkära skådespelaren Lasse Brandeby om dubbla julfiranden och tjuvöppning av paket

Hur firar du jul i år?

– Den kommer att firas precis som tidigare år. Först firar jag tillsammans med min tidigare fru och våra gemensamma barn. Sedan firar jag tillsammans med min nuvarande fru och vår familj. Det är precis som i filmen ”Tomten är far till alla barnen”.

Vad står överst på din önskelista?

– Absolut ingenting. Jag brukar faktiskt aldrig önska mig någonting. Jag tycker det mest är jobbigt att ta emot presenter. Att ge däremot är desto roligare.

Vilken julklapp minns du bäst?

– Ååh, det måste vara ett ishockeyspel som jag fick som grabb. Det är femtio år sedan nu. Jag visste redan innan julafton att jag skulle få det eftersom jag hade sett paketet uppe på vinden. Jag och min kompis Uffe smög upp och öppnade det och spelade som fan innan jul och sedan slog vi in det snyggt igen så att ingen skulle märka någonting.

Vad måste finnas på julbordet?

– Egentligen har jag inga ”måsten” men jag gillar skinka. Sen tycker jag att julmusten är viktig. Julen är ju trots allt barnens högtid.

Har du varit tomte någon gång?

– Nej det försöker jag undvika. Många tror kanske att det skulle vara enkelt för mig eftersom jag bruka stå på scen men hemma vill jag vara privat och då känns det bara konstigt.

Tidigare tomtar

1 dec Martin "E-Type" Eriksson 2 dec Amanda Jenssen 3 dec Lasse Kronér 4 dec Marie Picasso 5 dec Mattias Särnholm 6 dec Shirley Clamp 7 dec Peter Magnusson 8 dec Anna Book 9 dec Krister Henriksson 10 dec Natacha Peyre 11 dec Yankho Kamwendo 12 dec Charlotte Perrelli 13 dec Mona Sahlin 14 dec Leif "Loket" Olsson 15 dec Daniel Karlsson 16 dec Victoria Svensson 17 dec Bert Karlsson 18 dec Lasse Brandeby