Keith riskerar hjärnskador

NÖJE

Läkarnas besked i natt kan bli slutet för Rolling Stones

1 av 5 | Foto: FAMILJEN Rolling Stones-stjärnan tillsammans med sin fru Patti Hansen och dottern Theodora Richards. Hela familjen är nu samlad på sjukhuset.

LONDON

Keith Richards, 62, riskerar bestående hjärnskador efter sina hjärnblödningar.

Läkarna har förberett familjen för att han kan bli delvis förlamad- och aldrig mer kommer att kunna turnera.

- Alla är fruktansvärt oroade, säger en källa nära Keith Richards.

Den legendariske Rolling Stones-gitarristen vilade i går ut på ett sjukhus i Auckland på Nya Zeeland.

Vid hans sida finns hustrun Patti Hansen, 51, och deras gemensamma barn Theodora, 21, och Alexandra, 19.

Även Keiths två barn från förhållandet med Anita Pallenberg, sonen Marlon, 36, och dottern Angela, 34, är på sjukhuset.

"Är allvarligt"

Den operation han genomgick i måndags, den andra i ordningen sedan han fick en hjärnblödning för två veckor sedan, var mer komplicerad än vad som uppgetts, skriver Storbritanniens största tidning The Sun.

-Det är mycket allvarligare än vad Rolling Stones pr-maskineri har velat ge sken av, säger en källa nära Keith Richards till tidningen.

Genom att ta bort en liten bit av skallbenet försöker kirurgerna minska trycket i hjärnan för att på så vis förhindra att den ena hjärnhalvan "krossar" den andra.

Läkarna har varnat familjen för att det är fullt möjligt att Keith Richards aldrig mer kommer att kunna turnera. Den 62-årige rocklegendaren riskerar bestående hjärnskador och kan bli delvis förlamad, skriver The Sun.

-Alla är fruktansvärt oroade. Sonen Marlon är helt förkrossad. Han säger att han fruktar att Keith inte kommer att återhämta sig, säger en källa.

Minnesförluster

När Keith Richards för snart två veckor sedan ramlade ner från en palm konstaterade läkarna snabbt att han fått en mindre hjärnblödning.

Efter den första operationen skrevs Keith Richards ut från sjukhuset. Men förra veckan drabbades han av flera korta minnesförluster och togs in på nytt. Där upptäcktes en blod-ansamling som ökade trycket på hjärnan.

På bilder som togs när Keith Richards var på väg till sjukhuset för den andra operationen ser han mycket svag ut.

"Är oroliga"

Rolling Stones talesmän hävdade länge att det inte var någon fara med varken Keith Richards eller Rolling Stones turné i sommar.

I måndags meddelade gruppen att Europaturnén som skulle inletts i Barcelona den 27 maj skjuts upp.

- Bandet är oroliga. Det är uppenbart att han kommer behöva mycket tid för att återhämta sig, säger en talesman för Rolling Stones.

Föll från en palm

Tidigare idag:

Tidigare:

Jens Kärrman