Elton John får stöd av kändisarna

”Skickar min kärlek till Elton och David”

Elton John rasar mot modeskaparna Dolce & Gabbana efter att de kallat provrörsbarn ”syntetiska”.

Nu får han stöd av andra kändisar som uppmanar till bojkott.

”Skickar min kärlek till Elton och David och alla vackra IVF-barn”, skriver Victoria Beckham på sin Twitter.

Modeskaparna Dolce & Gabbana fördömer gayäktenskap och stjärnfamiljer. Deras uttalanden om att barn som kommit till genom IVF är "syntetiska” har fått Elton John att rasa och uppmana till bojkott. Nu följer Glee-producenten Ryan Murphy sångarens uppmaning.

– Det här är inte bara en gayfråga. Jag känner tio olika kvinnor som använt sig av IVF. Det är ett medicinskt mirakel som hjälper familjer att uppfylla sina drömmar, säger han i en intervju med Hollywood reporter.

”Förväntade mig inte det här”

Han svär nu att bojkotta Dolce & Gabbana och att varken köpa deras kläder eller använda dem i någon av sina produktioner.

Victoria Beckham, Ricky Martin och Courtney Love är andra kändisar som uttalat sitt stöd för Elton John, något som Stefano Gabbana uttrycker sitt missnöje över.

– Jag förväntade mig inte det här. Jag trodde inte att någon som Elton John, som jag brukade tro var intelligent, skulle bete sig såhär. Han predikar tolerans och förståelse, men hugger kniven i någon som har andra åsikter än han själv, säger Gabbana till den italienska tidningen Corrier della sera.

Publisert: