”Kvinnaböske” slog ut favoriten – de är i final

NÖJE

Kristin Amparo gick inte vidare i Melodifestivalen

1 av 4

”Groupie”-succé!

Efter kvällens dueller står det klart att Linus Svenning, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Dinah Nah och Samir & Viktor är finalklara.

– Ni fattar inte hur stor revansch det här är för oss. Tack snälla svenska folket, säger Viktor Frisk i Nöjesbladets livesändning.

Andra chansen avgjordes i fyra dueller. När duellerna var avklarade stod Linus Svenning som segrare över Andreas Weise. Och en överlycklig Hasse ”Kvinnaböske” Andersson vann över Kristin Amparo med sin ”Guld och gröna skogar”. Dolly Style fick se sig besegrad av Dina Nah och Samir & Viktor gjorde succé med sin ”Groupie” och slog därmed ut Behrang Miri feat. Viktor Crone, trots att de plockat in Malena Ernman i numret.

– Ni fattar inte hur stor revansch det här är för oss. Tack snälla svenska folket, säger Viktor Frisk i Nöjesbladets direktsändning.

– Det känns riktigt bra. Jag visste inte ens vad Melodifestivalen var förut, så att komma till final ..., säger Samir Badran.

Behrang Miri säger att det troligtvis var Samir & Viktors popularitet som tog dem vidare.

– Vi hade det tuffaste motståndet. Men vi åker ut som vinnare, säger Behrang Miri som också flikar in att han är sugen på att bli programledare för Melodifestivalen och ska prata om det med Christer Björkman.

Weise besviken

Därmed blir det Linus Svenning, Hasse Andersson, Dinah Nah och Samir & Viktor som tävlar mot Jessica Andersson, Eric Saade, Mariette, Magnus Carlsson, Isa, Jon Henrik Fjällgren, JTR och Måns Zelmerlöw nästa vecka i Friends Arena.

Anderas Weise, som tidigare sagt att han ska ta sig till final, såg märkbart besviken ut när Linus Svennings ”Forever starts today” tog sig vidare.

”Weises min. Som att titta på tusen krossade glasrutor”, skriver Markus Larsson i Nöjesbladets direktrapportering från Helsingborg.

Anderas Weise säger till Nöjesbladets Tobbe Ek och Helena Trus att han kanske gjorde det bästa framträdandet i kväll och att han grät efter resultatet.

– Jag såg inte Linus framträdande, för jag var så inne i mitt. Men jag gjorde mitt bästa framträdande i år och kanske det bästa här i kväll, säger han.

Linus Svenning tror att känslan i numret gav honom segern framför Weise.

– Personligen tror jag det var att jag hade lite mer close up-bilder. Han hade ett mer svävande nummer. Jag tror det handlar om hur pass mycket man levererar känslan, säger Linus Svenning.

Hasse: Största som hänt

Dinah Nah är lättad efter sin vinst mot Dolly Style i den tredje duellen.

– Jag blev så glad, det går inte att beskriva. Jag bara skrek rakt ut, säger Dina Nah.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson säger att han vinsten är det största som hänt i honom i hans karriär.

– Jag och Kristin satt bara där och höll varandra i handen. Vi har peppat varann hela veckan och blivit vänner. Lika glad som jag blev av att jag gick vidare, lika ledsen blev jag för henne. Men ni kommer få höra jättemycket av henne, säger han om vinsten över Kristin Amparo.

Kristin Amparo säger att hon nu ska ta semester och sedan fortsätta på sitt album.

– Det kändes inte så mycket. Men det är så mycket intryck nu. Det kommer kanske att kännas sen.

Andra chansen minut för minut

ARTIKELN HANDLAR OM