Almenäs retuschraseri – mot sig själv på omslag

NÖJE

Programledaren ilska mot redigerade bilden: ”Såg inte ens att det var jag”

1 av 3

Jessica Almenäs, 39, är med på omslaget till nya numret av tidningen Tara.

Nu rasar ”Let's dance”-programledaren mot att bilden är kraftigt retuscherad.

– Det ser inte klokt ut och det skickar väldigt märkliga signaler, säger hon.  

När Jessica Almenäs, som leder ”Let's Dance i TV4 tillsammans med David Hellenius, såg det senaste numret av Tara fick hon en chock.

Hon är intervjuad om sin nya löparbok. Tidningens omslag är täckt av en bild på tv-profilen. Men när Jessica Almenäs såg bilden trodde hon att den föreställde någon annan.

– Jag såg tidningen i en butik och först såg jag inte att det var jag. Men sen gick jag närmare och såg att det var jag, men då kände jag bara: ”Vad har de gjort?”, säger hon till Nöjesbladet.

Hon forsätter:

– För det första är bilden fyra-fem år gammal, men dessutom är den totalt sönderretuscherad. Jag hoppas verkligen inte att folk tror att jag ser ut så på riktigt. Jag ser ut som en värre version av en barbiedocka. Alla ansiktsdrag är borta, säger hon.

”Borde skämmas”

Tidigare i dag la programledaren upp en bild på omslaget på Instagram.

”Tara, ni borde skämmas”, skriver hon där.

Almenäs anser att retuscheringen blir extra märklig eftersom Tara är ett magasin som riktar sig till medelålders kvinnor.

– Det skickar väldigt märkliga signaler. Jag förstår verkligen inte vad de vill uppnå med att göra så här.

– Jag förstår att alla bilder i tidningarna är mer eller mindre retuscherade, och jag lägger ju också filter på mina Instagram-bilder. Men det måste finnas en verklighetsförankring. Bilden är verkligen ingenting jag står för. Jag hoppas att det är kan bidra till att skapa en diskussion om det här problemet.

”Vill visa kvinnor som de är”

Ann Fredlund är chefredaktör för Tara. I ett mejl till Nöjesbladet skriver hon att tidningen inte retuscherat bilden:

”Vi har absolut inte retuscherat denna bild utan köpt den i befintlig form från en bildbyrå. Vi vill visa kvinnor som de är men många bilder på kända kvinnor som finns på bildbyråer är dessvärre retuscherade, så även till exempel TV4:s bilder från ”Let's dance”.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Instagram

Klick!