Topp 10 höjdpunkter på modeveckan

NÖJE

Live-tatuering, tv-spelsvisning och en pool full av modeller. Beatrice Trodden och Anna Flytström listar höjdpunkterna från Stockholms modevecka.

1. Modellernas poolpaty hos Cheap Monday

Foto: Foto: Sima Korenivski

I år är det Cheap Mondays 10-årsjubileum och det firades med en rolig visning på Forsgrenska badet. Märket lyckades med det de gör bäst, en kul ungdomlig kollektion med punkig känsla. Men de stod också för ett av de mest minnesvärda ögonblicken från hela modeveckan. I slutet av visningen hoppade alla modeller i vattnet för ett röjigt, påklätt poolparty.  

2. Ice bucket challenge utanför Berns

Foto: Foto: Instagram

Bloggaren Camille Charrière blev nominerad till ALS Icebucket Challenge av theyouways Pernille Tiesbaek. En utmaning som hon utförde precis utanför ingången till Berns mitt under modeveckan.

3. Live-uppträdande hos Ida Klamborn

Veckans sista visning var Ida Klamborn. Det var andra gången hon visade sin kollektion på Stockholms modevecka och vilken visning det var! Otroligt snygga plagg och en fantastisk atmosfär då vi även denna säsong bjöds på ett liveuppträdande under visningen, denna gång från hypade sångerskan Seinabo Sey.

4. Björn Borgs dataspel

Foto: På Björn Borgs visning Foto: Kristian Löveborg

Inne i en underjordiskgrotta på Skeppsholmen fick vi uppleva en verklig tolkning av en virtuell värld. Bea Åkerlund hade tillsammans med Björn Borg skapat en extravagant gaming-inspirerad visning. Modellerna bar hela huvudmasker och gången var  styltigt koreograferad. Det var en fantastisk produktion och en liten förhandstitt på det dataspel Björn Borg kommer lansera i januari. 

5. AltewaiSaome

Det var en visning som jag personligen såg väldigt mycket fram emot och  AltewaiSaome levde upp till förväntan. Det var ett fulländat mode- och skönhetskoncept som visades i och med det svarta bandet som syntes både på plagg och i hår.

6. Live-tatuering 

Foto: Foto: Mia Carlsson

När Cornelia Webb visade sin smyckeskollektion  bjöds vi på en upplevelse utöver det vanliga. En avbild av ett av hennes smycken tatuerades på modellen,  live inför alla åskådare.

7. Bra modellval

Foto: Foto: Kristian Löveborg

Diana Orving visade sin kollektion på kvinnor med olika former, åldrar och  utseenden, det var uppfriskande att se en visning där man får en verklig bild av hur kläderna kommer se ut på olika slags kroppar för en gångs skull. Vi såg också kända ansikten som   Sibille Attar och skådespelaren Shima Niavarani på catwalken. 

8. theBACKcomb och silverkuddar

Foto: Foto: Kristian Löveborg

Back stod för två minnesvärda ögonblick under veckan. Först och främst ”theBACKcomb", den korta spretiga frisyren som tagits fram med hårstylisten Rudi Lewis. Men ännu roligare var att vi alla satt på silverfärgade kuddar på golvet i stora entrén på  NK, ingen var för fin för att placeras på marknivå.

9. Conchita Wurst

Eurovision Song Contest vinnaren hade flugit in för att gå på Björn Borg visningen och väckte stor uppmärksamhet både på visningen och festen efteråt.  Modefolket bildade kö för att få ta  selfies med sångerskan.

10. Vinnaren av Lindex Design Award: Linda Dekhla  

Foto: Foto: Kristian Löveborg

Borås Textilhögskolas visning är alltid en rolig upplevelse där man får ta del av mycket kreativa visioner och nytänkande inom mode. Årets vinnare av  Lindex design pris var Linda Dekhla och hennes ribbstickade kollektion med innovativa former.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode