Djurgårdens hot: Stämning

Publicerad:

NÖJE

Producenten om ny huliganserie: Vi viker oss inte

1 av 4

Djurgårdens IF vill stoppa en kommande dramaserie om huliganer.

Klubben överväger att dra producenterna Thabo Malmén och David Hanna inför rätta.

– Vi tänker inte vika oss en tum, säger Malmén.

Trots att det bara finns ett pilotavsnitt av ”För evigt trogen” har projektet redan fått stor uppmärksamhet.

Om den plockas upp av en kanal blir den Sveriges första tv-serie om fotbollshuliganer. I trailern syns bland andra Dragomir ­Mrsic, Björn Bengtsson och Livia Millhagen i ­några av rollerna.

Men nu skakas projektet av ett stämningshot.

”Ett relationsdrama”

Orsaken?

Firman som ska skildras i serien är kopplad till fotbollsklubben Djurgårdens IF.

– De vill inte att vi ska nämna deras varumärke i sammanhanget med huliganer. Vi har varit väldigt tydliga att serien inte främjar huliganism utan skildrar konsekvenserna av ett sånt liv. Det är först och främst ett relationsdrama, säger producenten David Hanna som tillsammans med Thabo Malmén, skådespelaren Tobias Hjelm och manusförfattaren Cyril Hellman står bakom projektet.

Thabo Malmén instämmer:

– De har sagt att de ska försöka stämma oss för ­varumärkesintrång. Det är ett väldigt konstigt sätt att se på konstnärlig frihet. Men vi tänker inte vika oss en tum. Det här är ett starkt drama, en riktig historia. Det funkar inte att vi kallar en klubb för ”Åshöjdens bollnissar”.

Gunnar Gidefeldt är kommunikationschef för Djurgården fotboll.

– Vi tycker inte att det de skildrar är en del av Djur­gårdens varumärke och har bett dem att fundera på om de verkligen behöver använda vårt varumärke i serien. De väljer att gå ut i media i stället för att svara på min fråga direkt till mig. Det är ett lite märkligt och amatörmässigt beteende, säger han.

Jurist inkopplad

Stämmer det att ni hotar stämma för varumärkesintrång?

– Vi har sagt att vi ska undersöka möjligheten till det och har undersökt med en jurist om det är något vi kan gå vidare med, säger han.

Publicerad: