Det bästa från modeveckan dag 2

NÖJE

Säsongens stora modehändelse är här, Stockholm Fashion Week. Här kan du njuta av det svenska modet för våren 2015 ”front row”. Bildspelen uppdateras löpande. Spana även in streetstyle och filmklipp på theyouway.com.

1 av 7

House of Dagmar vårmode 2015

– Dagmar visade denna säsong sin nya kollektion på ett nytt intimt vis. Vi fick alla ta på oss ett par hörlurar och visades in i ett tyst rum där modellerna stod uppradade. I hörlurarna fick vi var och en en presentation av kollektionen som sångerska  Elliphant var musa för. Visningen av kollektionen på modellerna kompletterades av upplysta bilder på väggarna. Det var ett personligt och modernt sätt att presentera sommarens mode från House of Dagmar, säger moderedaktör Beatrice Trodden

1 av 12

Whyred vårmode 2015

– Whyred visade en fantastisk kollektion med snyggt  skräddade looks i svarta, marinblå och grå toner med färgblock i blått, silver och rött. De visade också ljusa färger till våren. Kvinnokollektionen var maskulint inspirerad med intressanta materialblandningar såsom ull, läder, röd lack och silke,  säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 10

Isabell Yalda Hellysaz vårmode 2015

– Isabel Yalda Hellysaz blandade mjuka lätta material med mer strukturerade, och tunga skor. Några favoriter var de långa klänningarna med höga  slitsar över ett par shorts eller byxor. De neutrala tonerna blandades med inslag av  persika och skimrande material var en röd tråd genom hela kollektionen, säger moderedaktör  Beatrice Trodden

1 av 9

Cheap Monday vårmode 2015

– Cheap Monday ställde till med en riktig show för sitt 10-årsjubileum. Runt polen på Forsgrenska badet i Stockholm satt publiken i blå skoskydd och såg kollektionen som hade en punkig stämmning med rutiga flanellskjortor, slitet denim och pastellfärgade läppar. Det var en kul visning med väldigt ungdomlig känsla på kläderna och stylingen. Vi bjöds även på en tvist i slutet när alla modeller hoppade i poolen för ett påklätt dopp, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Diana Orving vårmode 2015

– Diana Orvings kollektion dominerades av böljande tunna tyger, draperingar, och färgerna svart, vitt, blått och brunrött. Antingen monokromt eller blockfärgat.

De sista plaggen var smyckade med ostronskals-formade metallplattor som bröt av mot det skira. En stor eloge till modellvalet som inkluderade sångerskan  Sibille Attar och skådespelaren Shima Niavarani, säger modereporter Anna Flytström.

1 av 10

Carin Wester vårmode 2015

– Carin Wester har tagit inspiration från asiatiska dräkter i Sommarkollektionen. Influenser som också syntes i håret och musikvalet på visningen. Kläderna hade härligt, luftiga silhuetter och jag gillade både enkelheten hos  jumpsuitsen och den snygga ”lager på lager”- stylingen, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Minna Palmqvist vårmode 2015

– Minna Palmqvist visade sin kollektion i ett ganska anspråkslöst rum på  Bukowskis där glasskåpen stod tomma. Fokus var  helt på kollektionen och budskapet. Musiken spelade ett bra tag innan modellerna kom ut, vilket gjorde att vi verkligen lyssnade på orden och förstod budskapet bakom kollektionen; konflikten mellan vad som anses vara en socialt acceptabel kvinnoform och så som verkliga kvinnor faktiskt ser ut. Det var också kul att se att hon valt att visa kollektionen på modeller i alla längder, former och åldrar. , säger moderedaktör Beatrice Trodden

1 av 8

Valerie vårmode 2015

– Valerie visade en sofistikerad kollektion, där vi såg en blanding av mjuka och mer strukturerade material, en materialkombination som alltid känns snygg, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

BACK vårmode 2015

– Det var bara axlar och långa lager hos BACK. Vadlånga kjolar och klänningar över byxor och asymmetriska skärningar. Den största detaljen i både fysisk storlek och betydelse var de stora säkerhetsnålarna som sågs som smycken och detaljer på kläder och väskor, säger moderedaktör  Beatrice Trodden

Theyouway.com Foto: Kristian Löveborg

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode