Annika Ljungberg skiljer sig

1 av 4 | Foto: Privat
Annika Ljungberg.
NÖJE

Annika Ljungberg separerar från maken Jens Sylsjö efter 15 år.

Nu siktar hon stenhårt på att bli frisk från sin cancer.

– Det är klart att det är ett nederlag att skilja sig, både Jens och jag tror att man gifter sig för livet. Men jag har inte tid att må dåligt, säger hon.

Arbetet blev slutet på kärleken.

Annika Ljungberg, 45, och maken, ”Rednex”-kollegan Jens Sylsjö, 41, har jobbat ihop nästan lika länge som de varit ett par.

Nu går de skilda vägar efter 15 år tillsammans, och tio år som äkta makar.

– Arbetar man så mycket tillsammans blir det till slut att man glömmer att ta hand om varandra som ett par, säger Annika Ljungberg.

Tuff omställning

Paret separerade redan i slutet av förra sommaren. Då hade Annika och parets gemensamma dotter Molly, 10, flyttat ner till Turkiet för Jens skull. Han arbetar som underhållningschef på en hotellkedja i landet.

Men för Annika, som diagnostiserades med blodcancer i juni 2012, innebar flytten ett bakslag.

– Det verkade vara en familjeinvestering men jag kände att min hälsa inte mådde bra av att vara där nere. Jag kunde inte åka hem lika ofta för att gå på rutinkontrollerna på Karolinska, säger hon.

Omställningen blev för tuff och till slut bestämde Annika sig – hon flyttade hem och satsade helhjärtat på att bli frisk.

– Jag har inte råd att lägga krut och kraft på negativa känslor. Jag la allt åt sidan och tänker framåt. Ibland får man ta tunga beslut i livet, men det är nödvändigt. I dag är vi fantastiska vänner, säger hon.

Löfte till dottern

När Annika Ljungberg fick sin diagnos lovade hon Molly att bli fri från cancern. Och det motiverar sångerskan att fortsätta kämpa.

Annika har använt sig av alternativmedicin för att bli frisk, men har sedan en tid tillbaka tagit in mer klassisk skolmedicin i låga doser.

– Jag rensar och renar kroppen, gör behandlingar och dricker ett otroligt cellvatten som reparerar cellerna. Det är därför jag är här i dag. Sjukvården är imponerad av mina värden. Jag har bytt fyra läkare och nu har jag hittat den ultimata. Han är specialist och överläkare på Karolinska.

Vill hjälpa andra

Annika Ljungberg vill inspirera andra människor att med tankens kraft må bättre.

– Jag vill vara ett språkrör för folk som kanske inte har någon att ge ett likadant löfte till som jag gav till min dotter, eller de som saknar den här starka tron. De måste ha tron, för det är vetenskapligt bevisat att det hjälper.