Svenska musikern i bilolycka: ”Det bara smällde”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gitarristen Kee Marcello var på väg till sista konserten på Englandsturnén med sitt band.

Då small det plötsligt.

– Det kom en femtontons lokalbuss i full karriär som tog hela fronten på vår bil. Vi hade verkligen änglavakt, säger Kee Marcello.

Kee Marcello, 58, tidigare gitarrist i rockbanden Easy Action och Europe, turnerar för tillfället med sitt Kee Marcello Band i Storbritannien. På torsdagskvällen spelade gruppen i Glasgow och planerade att köra direkt därifrån under fredagsförmiddagen till Nuneaton, en stad i mellersta England, där turnén går i mål senare samma kväll.

Men bandet hann knappt ens påbörja den fyra timmar långa bilresan förrän olyckan plötsligt var framme. En tom lokalbuss, sånär på chauffören, körde rakt in i bandets turnébuss.

”Två sekunder senare och trummisen Tim Brown, jag själv och chauffören skulle varit borta”, skriver bandets frontfigur Kee Marcello på Instagram.

”Vi hade änglavakt”

För Nöjesbladet utvecklar han händelseförloppet:

– Vi var på väg att hämta upp lite grejer och åka till Nuneaton. När chauffören gör en vänstersväng så – ja, jag vet inte riktigt vad som hände – men samtidigt kom en femtontons lokalbuss i full karriär som tog hela fronten på vår bil. Lyktor och kofångare flög iväg flera meter. Det blev en ordentlig smäll. Samtidigt hade vi en fruktansvärd tur. Bara någon sekund till, om vi hade kört ut en sekund tidigare, så hade vi blivit rammade rakt från sidan och det hade vi aldrig klarat.

När Nöjesbladet når Kee Marcello på telefon har han återvänt till torsdagskvällens spelställe i Glasgow. Där sitter han med resten av bandmedlemmarna, P-O Nilsson, Tim Brown och Ken Sandin, och försöker samla tankarna.

– Alla är lite chockade. Ingen skadade sig. Inga krämpor, bara lite nackont och ryggont, men det hade kunnat vara så mycket värre. Vi hade verkligen änglavakt, säger Kee Marcello och fortsätter:

– Nu försöker vi bara lista ut hur vi ska ta oss till Nuneaton och spela i kväll – om det överhuvudtaget är möjligt.

Riskerade att behöva ställa in

Vad som förorsakade olyckan är oklart. Lokalbussen fick ett par repor i lacken. Ingen kom dock till skada. Strax efter olyckstillfället dök såväl polis som ambulans upp på platsen. Någon anmälan planerar bandet inte att göra, men försöker desperat hitta en ny buss genom ett försäkringsbolag. Men tiden börjar bli knapp.

– Det är ändå fyra timmars resa dit. Det står och väger. Om inte det här löser sig snart så är det nog inte logiskt att hinna dit och uppträda i tid. Vi behöver ju kunna frakta med oss lite grejer att spela på, förstärkare och så vidare. Vi har inte kolla upp flygmöjligheterna. Det kanske blir sista utvägen.

– Det är jättetråkigt. Man vill ju absolut inte behöva ställa in. Det här grand finale också, så den vill man ju göra. Vi kommer försöka göra vårt yttersta för att ändå kunna göra den här sista konserten.

Hur klarar ni av att ladda om efter en sådan här händelse?

– Vi får snacka oss igenom det. När man väl är där och plockar upp instrumenten så brukar det lösa sig. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det hör till ovanligheterna, som tur är, att fronten ryker på turnébussen. Samtidigt är man otroligt tacksam, att vi ändå hade de där sekunderna på vår sida.

1 av 4 | Foto: Matthew Scott
Kee Marcello Band är just nu på turné i Storbritannien. Från vänster P-O Nilsson, Kee Marcello, Tim Brown och Ken Sandin.

Uppdatering: ”Showen blir av!”

Runt 22.00-tiden kom ett glädjande sms från Kee Marcello. Allt hade löst sig.

”Vi har precis kommit till Queen’s Hall i Nuneaton och showen blir av! Förbandet spelar nu, för oss är show time 21.45 lokal tid!”

Fick ni spräcka några hastighetsbegränsningar för att hinna i tid?

”Ja, vi bröt mot samtliga hastighetsbegränsningar – det var gasen i botten hela tiden! Försäkringsbolaget betalade självklart för kostnaden, och vi åkte faktiskt taxi de här dryga 50 milen. Taxichauffören trodde att den här resan skulle betala hela hans semesterresa till Vietnam”, skriver Kee Marcello.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN