Realitystjärnans okända brott i Sverige: ”Extremt tuff tid för mig”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tom Bunday fick skaka galler under sin sverigeresa efter ett våldsamt slagsmål.

Tv-profilen är just nu aktuell med realiyserien ”Apprentice” – och händelsen skapar skriverier.

– Jag känner fortfarande stor ånger för den smärta jag orsakat, säger Bunday till Daily Mail.

Foto: BBC
Tom Bunday.

Tom Bunday, 28, är aktuell som en av deltagarna i den brittiska realityserien ”Apprentice”. Den unge entreprenören, som driver en arboristfirma, har listat ”lojalitet” som en av sina bästa egenskaper på presentationssidan på BBC. Men nu sipprar Bundays mörka förflutna fram.

Realityprofilen hamnade i klammer med rättvisan under en semesterresa i Sverige för ett antal år sedan. Han greps tillsammans med en kompis, efter att de attackerat en man. Tom Bunday greps av polis och fick tillbringa fyra månader i fängelse för att ha slagit mannen så illa att han behövde uppsöka läkarvård och sys.

BBC, som gör bakgrundskontroller på sina deltagare, uppmärksammades aldrig på incidenten då den inträffade för flera år sedan. Tom Bunday såg heller ingen poäng i att själv berätta om misshandeln.

”Känner stor ånger”

– Den incidenten tillhör mitt förflutna men jag känner fortfarande stor ånger för den smärtan jag orsakat, säger han till Daily Mail.

– Det var en extremt tuff tid för mig och min familj, men det fick mig att inse att jag verkligen vill ge tillbaka till min familj och samhället i allmänhet.

Han fortsätter:

– Jag har nu skapat ett 23-timmars jobb genom ett företag jag byggt upp själv, vilket jag är extremt stolt över, samt kunnat bidra med en stadig inkomst till min familj.

En talesperson för BBC menar att Bunday inte hade någon skyldighet att berätta om brottet.

Medverkar i Trumps såpa

”The Apprentice” är ursprungligen en amerikansk dokusåpa, som inledningsvis leddes av affärsmannen Donald Trump. Då tävlade 16 deltagare om möjligheten att få en anställning i hans företag. Sommaren 2015 sa dock NBC upp kontraktet med Trump, efter nedsättande uttalanden om mexikanska immigranter som han gjorde under den amerikanska presidentvalskampanjen. Han ersattes av Arnold Schwarzenegger.

Tom Bunday medverkar i den brittiska versionen av serien, som leds av affärsmagnaten Lord Sugar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott