Sexanklagad regissör skyller på komplott

Av: TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYR N
James Toback.

Den hårt ansatte amerikanske filmskaparen James Toback förnekar att han skulle ha begått några sexuella övergrepp. I en intervju med Rolling Stone menar han att han är utsatt för en konspiration – av de hundratals kvinnor som anklagar honom.

– De hör varandra och bildar gäng. Folk läser saker och det är bara "jag också, jag också, jag också, jag också", säger han.

Det var i måndags som 38 kvinnor anklagade Toback i en artikel i Los Angeles Times. Sedan dess har ytterligare 200 kvinnor trätt fram med liknande berättelser, däribland Julianne Moore och Selma Blair. Han ska bland annat ha erbjudit filmroller i utbyte mot sexuella tjänster och onanerat framför dem.

Det förnekar James Toback nu, i kraftiga ordalag.

– Den som säger att det är så är en lögnaktig kuksugare eller fitta eller bådadera. Kan jag bli tydligare än så? säger han till Rolling Stone.

Toback har gjort film sedan 1970-talet och han Oscarsnominerades 1991 för manuset till "Bugsy". Senaste filmen "The private life of a modern woman" hade nyligen premiär på filmfestivalen i Venedig.

Publicerad: