Discovery stoppar samarbete med komiker

Bryter planerna efter anklagelserna

avLouise Åström

Den svenska komikern utreds för våldtäkt.

Efter att Discovery fått uppgifter om anklagelser väljer de nu att stoppa ett planerat samarbete med honom.

– Vi ser väldigt allvarligt på alla former av trakasserier och agerade snabbt och handlingskraftigt, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery.

1 av 2

En välkänd komiker utreds för våldtäkt. Enligt DN har minst tre kvinnor anmält honom. Flera andra kvinnor har berättat om trakasserier och sexuella övergrepp.

Polisen har bekräftat för tidningen att en förundersökning gällade ”grovt brott” har inletts.

Enligt en av kvinnorna har komikern skickat penisbilder till henne. En annan kvinna har uppgivit att hon våldtagits men har valt att inte göra en anmälan.

Stoppar samarbete

Nu väljer Discovery att stoppa allt samarbete med komikern. Planer fanns på ett samarbete med koppling till Vinter-OS 2018.

– Jag kan bekräfta att vi fick uppgifter om anklagelser mot en person som i dagsläget inte jobbar för oss. Men vi hade börjat planera ett samarbete längre fram. Efter samtal med personen i fråga så bestämde vi oss för att stoppa samarbetet, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

”Det blir inget”

Enligt Emir finns inget vilande beslut om att samarbetsplanerna kan komma att tas upp igen.

– Det innebär att det inte blir något samarbete.

Hur tog personen i fråga beslutet?

– Det vill jag inte gå in på. Däremot ser vi väldigt allvarligt på alla former av trakasserier och agerade snabbt och handlingskraftigt genom att ta beslutet samma dag som vi nåddes av uppgifterna, vilket var för en vecka sedan.

Nöjesbladet har sökt den anklagade komikern.

ARTIKELN HANDLAR OM