Roy Fares i nytt dessertprogram – men lyckas behålla magrutorna

1 av 4
NÖJE

Roy Fares är nyss hemkommen från USA och inspelning av sitt nya program ”Roy Fares i Amerika”.

Han har ett späckat schema med mycket sötsaker runt sig, men lyckas ändå behålla den omtalade ”superkroppen”.

– Man får göra det bästa av situationen, säger han.

Kändiskonditorn Roy Fares, 32, är nyss hemkommen från USA där han har rest längs med östkusten för inspelningen av nya programmet ”Roy Fares i Amerika”. Han har smakat, bakat och provat på roliga saker längs med vägen, och programmet kommer att sändas i Kanal 5 under hösten.

– Det är en dröm att få göra det här. Jag får se mycket och har fått träffa många härliga människor. Jag gillar USA, och jag har alltid velat göra en roadtrip. Jag har fått resa, uppleva och inspireras, säger han.

Under sex veckors tid reste han från Key West i Florida till Portland i Maine. Från sol och shorts till regn och skur. Men det blir inget renodlat efterrättsprogram. Gäster på resan är flera svenska profiler. Tittarna kommer få en skymt av Viktor Frisk, Leila Lindholm, Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren.

– De får följa med mig på ett ställe där jag vill smaka och äta, och så tycker vi till och så gör vi oftast någon rolig grej tillsammans. Jag bakar i olika kök längs med vägen i varje program. Det är fokus sött, men det är också väldigt mycket reality och livsstil, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att tittarna ska tycka att det är ett härligt program, gillar man inte bakning så kanske man kan inspireras av USA och olika ställen. Och kanske se mig i ett annat format och inte bara baka, baka.

”Road-food är fem nyanser av brunt”

För några år sedan syntes Roy Fares på billboardtavlor i USA som kalsongmodell. Och trots sitt yrke lyckas han behålla sina magrutor.

Hur lyckas du hålla dig vältränad trots att du är i en bransch där du äter mycket sött?

– Det är alltid den första frågan jag får av alla hela tiden. Men jag har inget hemligt svar, jag har en jävligt god balans bara. Man måste tycka det är kul med träning, säger han.

”Roy Fares i Amerika” spelades in under två resor till USA, som båda varade i tre veckor.

– Första trippen så var jag rätt duktig. Man får göra det bästa av situationen, det finns hotell-gym, och man kan gå ut och springa. Jag tycker det är skönt att träna, man får energi och mår bra. Men ”road-food” är fem nyanser av brunt. Det finns inget grönt över huvud taget på den tallriken. Sen är inte jag sån att jag sätter mig på sidan och säger att jag inte ska äta saker, säger han.

För Roy Fares är balansen mellan att njuta av goda saker och bra kost och träning viktig. Han poängterar att han inte förespråkar att ta bort något speciellt ur sin kost. Och han gillar inte hur olika dieter påverkar samhället.

– Det här med att vara så drastisk hela tiden, de som drabbas mest av det här är speciellt unga tjejer. Det är livsfarligt när man håller på så, för det skapar en förvirring. Vi förebilder som jobbar inom mat måste hålla en god hälsa och en god balans utan att vara drastiska till höger eller vänster, säger han.

”Passionen är att koppla bort”

Utöver det nya programmet väntar ännu en säsong som domare i ”Dessertmästarna” i Kanal 5 till hösten. I september öppnar han även ett eget café, Mr. Cake, i Stockholm. Men med ett hektiskt schema är det viktigt med lite ledig tid emellanåt, och då bakar han helst inte.

– Det är klart att det är en passion för mig. Men passionen är att koppla bort för att man ska tycka det är kul. Jag tror det är lika viktigt att pausa för att inspireras. Det finns så många människor som vill göra det man gör, så man ska inte klaga. I grund och botten ska man tycka det är roligt, säger han.

”Roy Fares i Amerika” har premiär den 22 augusti i Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM

Roy Fares

USA

Kost

Kanal 5