”Teen mom”-stjärnan: ”Jag var nära att dö”

Talar ut om sitt missbruk

avLouise Åström

Foto: AP
Jenelle Evans är känd från tv-serien ”Teen mom”.

Jenelle Evans tog en överdos och förlorade medvetandet i badrummet.

Nu berättar hon om händelsen som blev vändningen för henne.

– Jag var så nära att dö, säger hon till US Weekly.

Jenelle Evans är känd från tv-serien ”Teen mom”, som sänts på MTV i flera år. Hennes liv som mamma har kantats av drogmissbruk och enorma bråk med sin mamma Barbara Evans.

I en stor intervju med US Weekly berättar hon nu om sitt drogmissbruk. 2012 nådde hon botten då hon överdoserade heroin på toaletten hemma hos sin dåvarande pojkväns mamma.

– Jag fick en blackout. När jag vaknade upp mindes jag ingenting, säger hon till tidningen.

Incidenten var ett uppvaknade för Jenelle som i dag är trebarnsmamma och förlovad med David Eason.

– Jag var så nära att dö.

”Har panikattacker”

Hon hade inte pratat med sin mamma på två veckor men ringde henne efter hjälp. Hemma i Barbaras hus gick hon på avgiftning. Något som visade sig bli värre än hon trott.

– Jag visste inte att det skulle vara som den värsta influensan jag någonsin haft, i en vecka. Först kan du inte sova, sen kan du inte äta, sen har du panikattacker, sedan kalla- och varma svettningar i en vecka. Du skakar okontrollerbart och dina leder värker. Du kan dö av att försöka gå igenom en avgiftning själv. Jag gjorde det säkert. Jag sa till mig själv att ”Det räcker. Jag kan inte gå igenom det här igen”.

I sin nya bok, ”Read Between the Lines”, beskriver Jenelle händelsen detaljerat. I intervjun med US Weekly berättar hon också att hon valt att prata om sina problem för att visa på hur allvarligt heroinmissbruk är och att det är viktigt att det ses som en sjukdom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Teen Mom

Missbruk