Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

De vet du: ”Det är töntigt att vara diva”

Chris Martland: ”Är pinsamt att kräva massa saker”

Publicerad:
1 av 3

NÖJE

De släpper nytt album, uppträder på Rockbjörnen och kan tänka sig att ställa upp i Melodifestivalen igen.

Men några divor, det tänker ”De vet du” aldrig bli.

– Det är riktigt töntigt att vara diva, säger Chris Martland till Nöjesbladet.

Gruppen De vet du är aktuella med nya albumet ”SKIP RATE”. Uttrycket Skip rate används i musikbranschen och handlar om hur ofta lyssnare väljer att hoppa över en låt när de lyssnar på musik.

– Vi skojar mest med folk vi känner. Det är ett uttryck vi skrattar lite åt. Det är bara kul, säger Johan Gunterberg till Nöjesbladet

Gruppen De vet du består av Johan Gunterberg, Chris Martland, Tor Wallin och Dj-Hunk. Ordet kul används mycket och ofta oavsett om gruppen pratar om att spela basket, göra youtubeklipp och musik eller showa framför sin publik.

2011 var Johan och Chris basketproffs i Italien.

– Vi var på hög nivå men så kände vi att det var roligare att göra pruttfilmer, säger Johan.

De ångrar inte att de valde bort basketen för artistkarriären.

– Nej, det roliga med basket var ju att spela basket och det kan man ju göra fortfarande. Det gör vi ju ändå så den delen är kvar. Det är ju bara det att man inte tävlar på samma sätt, säger Chris.

Kan göra Mellon igen

Under året tävlade de i Melodifestivalen med sitt bidrag ”Roadtrip” men slogs till sist ut av popgruppen FO&O. Det är inte uteslutet att de kan tänka sig att ställa upp igen.

– Om det hade känts rätt och om vi kände att vi hade en låt som passade. Men vi skulle aldrig vara med bara för att vara med, säger Chris.

– Inte för att skryta, men vi behöver ju inte vara med. Vissa behöver ju Melodifestivalen för att ha någon chans att ens få ett gig. Vi har ju redan en turné varje år utan problem. Vi är med om vi känner att vi kan tillföra något, säger Johan.

På tisdag uppträder De vet du på Rockbjörnen i Kungsträdgården.

– Det är extra kul att det är på hemmaplan, säger Johan.

”Töntigt att vara diva”

Gruppen har turnerat ihop i sex år och uppger unisont (förutom DJ-hunk som aldrig pratar) att de aldrig bråkar med varandra.

– Vi såg någon intervju med någon som haft turné och sa att ”Det är klart att man vill slå ihjäl varandra ibland”. Varför då? Shit vad tråkiga gäng. De skulle testa vårt gäng, säger Johan.

Men hur kan ni inte bli osams?

– För att vi inte är några psykskallar som blir sura på varandra. Om någon vill äta någonstans så gör vi det istället för att tjafsa om saker. Det är så onödigt, säger Johan.

Att artister har krav på vad som ska finnas under ett gig är vanligt. De vet du:s rider är kort. Vid den tredje spelningen som gruppen gjorde kom de dock fram till en enorm uppdukning.

– Det såg ut som att Alfred Nobel hade haft middag. Vi kände bara ”Vad fan är det här”. Tydligen var det standardridern men vi kände att det var ’pin’. Så vi sa ”Ta bort allt och skriv: Några öl och lite energidryck. Om det går”. Vi kommer aldrig hålla på och kräva massa saker för det är pinsamt, säger Chris.

Är ni helt icke-diviga?

– Det är riktigt töntigt att vara diva, säger Chris.

Vem bestämmer i gruppen?

– Dj-Hunk, haha, säger Johan.

Publicerad:

LÄS VIDARE