Anton Ewald: ”Knark är bajs”

Artisten i stor intervju om bröllopet, knarkdomen, USA-satsningen och barndrömmarna

avLouise Åström

1 av 2

Anton Ewald är nygift, har donerat pengar till drogförebyggande verksamhet och är redo att jobba med musiken i Los Angeles.

För Nöjesbladet berättar han nu om bröllopet, drömmarna om att bli pappa och narkotikadomen som hotade hans USA-karriär.

– Jag var fylld med ångest, säger han.

1 av 4

Anton. Punkt. Inte Anton Ewald. Den 23-åriga sångaren har nu valt att kapa halva sitt artistnamn för att satsa på en karriär i USA.

– Det är fortfarande samma Anton. Men det är en nystart. När jag var i USA och träffade skivbolag har alla varit överens om att vi skippar Ewald. För det är ingen som kommer att kunna uttala det, säger han.

När Nöjesbladet träffar Anton i hans studio i Stockholm är han precis hemkommen från sitt bröllop. Under lördagen blev han och flickvännen Victoria Fajardo man och fru.

– Fan vad roligt det var. Jag har faktiskt aldrig varit gladare i hela mitt liv. Vicky är en fantastisk kvinna som på alla möjliga sätt gör mig till en bättre person.

Vigseln ägde rum i Oscarskyrkan i Stockholm inför 70 gäster.

– Jag fällde en liten tår i kyrkan. Eller inte en, några stycken faktiskt, haha. Jag blev så rörd. När alla som satt i kyrkan tittade på mig medan jag stod och väntade på Vicky blev jag nervös. När orgeln började spela fanns det ingenting i mig som lyckades hålla tillbaka tårarna. Jag blev helt tagen. Vicky var det vackraste jag sett. Hon såg ut som en prinsessa som gick ner för altargången.

”Bästa dagen i mitt liv”

På festen kunde Anton inte sluta dansa, berättar han. Han sjöng även en egen låt som han skrivit till Victoria. Paret firade tillsammans med gästerna och buketten kastades i luften.

– Jag tror att det var den bästa dagen i mitt liv.

Anton snurrar på sin vigselring. Han konstaterar att han ännu inte hunnit vänja sig vid att bära smycket.

Han och Victoria har varit ett par i ett och ett halvt år. De träffades efter att hon hittat honom på Instagram och valt att kontakta honom.

– Hon skrev ‘Can I keep you?’ och jag svarade ‘Sure’. Och nu är vi gifta, haha.

Anton insåg snabbt att han hittat rätt. Det var enkelt för honom att prata med Victoria.

– För mig är det jättesvårt att kommunicera. Ofta får man ha lite tålamod. Jag är väldigt introvert och blyg när jag inte står på scenen, säger han och fortsätter:

– Det kändes som att vi känt varandra sedan en lång tid tillbaka. Redan innan vi träffades så kände jag att ‘this is it’. Det var så självklart.

Dömdes för narkotikabrott

Planen nu är att Victoria ska flytta till Sverige. Hon är från Miami. Enligt Anton kommer paret att växla mellan att bo i Los Angeles och Stockholm. I Los Angeles finns hans manager och drömmen om en karriär bortom Sveriges gränser.

Men det var inte helt säkert att Anton skulle kunna satsa på musiken i USA. I februari 2015 åkte han fast och erkände ringa narkotikabrott. Han rökte marijuana och tog kokain under en kväll i studion. Domen blev dagsböter. Brottet gjorde att Anton riskerade att nekas inträde i USA.

– Jag var dum nog att tänka att ‘det här har jag aldrig testat. Idag är den dagen’. Så kom polisen. Men det blev ett wake-up-call för mig. Att ‘okej, nu mår jag inte bra i mig själv, nu håller jag på med något som är destruktivt’.

Anton mådde inte bra. Han kände sig pressad och berättar att han kämpade mycket med de förväntningar han kände att andra hade på honom. Livet handlade till stor del om att bete sig som han trodde att folk ville att han skulle vara och han kände att han inte fick ta plats.

– Jag kände mig kvävd.

Efter drogincidenten drabbades Anton av ångest.

– Jag mådde dåligt mest för att jag gjort mig själv besviken. Jag var nog mest besviken av alla som var besvikna på mig. Det var därför jag var fylld med ångest. Jag tänkte att ‘Vad fan, Anton. Var det tvunget att gå såhär långt för att du skulle vakna till?’. Det var ett ‘bad judgement’ från min sida som jag dragit lärdom av och som jag verkligen tar avstånd från helt och hållet från nu.

”Knark är bajs”

För att bli fri från ångesten tog sig Anton till gymmet. Han umgicks med vänner och försökte ’göra tvärt om’ från tidigare för att komma ur sitt destruktiva beteende.

Nu i efterhand har han donerat pengar till en organisation som jobbar med att förebygga droganvändande hos unga.

– Jag tycker att det är viktigt för alla ungdomar att förstå att det är jävligt onödigt. Vad man än gör för att fly från vardagen eller sin verklighet så tycker jag att det är viktigt att ungdomar tar avstånd från droger. Knark är bajs, som det gamla uttrycket lyder.

Antons drömmar om USA har inte stoppats på grund av hans narkotikadom. Han får snart sitt artistvisum. Men rädslan fanns där för att det inte skulle gå bra, intygar han.

I dag släpper Anton sin nya låt L.I.L.Y.

Han har på sig en svart skinnjacka. Den knarrar mot den vita läderpuffen han sitter lutad mot när han engagerat berättar om den nya musiken.

– L.I.L.Y. är en förkortning av ”Like I love you”. Jag har jobbat på låten i mer än ett års tid. Den handlar om den där kärleken som kanske inte är så bra för en men som man fortfarande inte kan få nog av. Jag tror att de flesta kan känna igen sig i det. Att man har varit olyckligt kär.

Nästan halva 2017 har hunnit passera. Om fem år är det 2022.

– Min dröm om fem år är att turnera världen runt. Och fortsätta göra människor glada med min musik.

Han vill även starta en familj tillsammans med Victoria.

– Det är klart att det kommer barn. Men inte just nu. Jag har alltid velat bli förälder, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Marijuana

Bröllop