Gynning och Lerin till ”Stjärnorna på slottet”

17:e året med SVT:s kändis-matbords-samtals-program

Deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” i år.
Deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” i år.

Carolina Gynning, Jon Henrik Fjällgren och Lars Lerin medverkar i den kommande säsongen av ”Stjärnorna på slottet”.

Tillsammans med Pia Johansson och Anja Lundqvist utgör de uppställningen i den 17:e säsongen av SVT:s serie.

– Jag tror det blir en magisk säsong med det här  härliga, varma och karismatiska stjärn-gänget. Carolina, Pia, Lars, Jon-Henrik och Anja har en hel del beröringspunkter men är samtidigt också otroligt olika som personer, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande.

För sjuttonde året spelar SVT in sitt kändis-matbords-samtals-program i sommar för sändning runt årsskiftet.

I år blir det Lars Lerin, 68, Carolina Gynning, 43, Pia Johansson, 61, Anja Lundqvist, 50, och Jon Henrik Fjällgren, 35, som utgör kändisskaran som träffas på ett slott för gemensamma middagar och samtal om sina karriär.

Tareq Taylor, 52, kommer, för femte året, att stå för maten som serveras och samtidigt fungera som kändisarnas samtalspartner.

– Jag tror det blir en magisk säsong med det här härliga, varma och karismatiska stjärn-gänget. Carolina, Pia, Lars, Jon-Henrik och Anja har en hel del beröringspunkter men är samtidigt också otroligt olika som personer. Jag kan redan nu säga att det här kommer bli en säsong man definitivt inte vill missa, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande.

Lars Lerin
Lars Lerin

Lars Lerin är konstnären från Värmland som gett ut ett 50-tal böcker och blev folkkär tack vare SVT-serierna ”Vänligen Lars Lerin”, ”Lerins lärlingar” och ”Vägen ut med Lars Lerin”. 2020 var han också julvärd i SVT.

Pia Johansson
Pia Johansson

Pia Johansson var med redan i den första säsongen av TV4:s ”Paralementet” 2002 och har även visast sin snabbtänkthet i Sveriges radios ”På minuten”. Hon har spelat med i tv-serier som ”Rederiet” och ”Skärgårdsdoktorn”, hörts som rösten i ”Halv åtta hos mig” och tävlat i ”Let’s dance”. Hon var länge anställd på Stockholms stadsteater där hon även regisserat.

Anja Lundqvist
Anja Lundqvist

Anja Lundqvist slog igenom med Lukas Moodyssons film ”Tillsammans” 2000 och gjorde också succé i tv-serierna ”Tusenbröder” och ”Tusenbröder II”. Hon har också spelat Sunes mamma i tre långfilmer, spelat på både Dramatens och Stockholms stadsteaters scener och haft roller i serier som ”Gåsmamman”, ”Modus”, ”De dagar som blommorna blommar”, ”Heder” och ”Lust”.

Carolina Gynning
Carolina Gynning

Carolina Gynning är konstnären och tv-profilen som blev känd för svenska folket när hon vann ”Big brother” 2004. Hon har bland annat programlett ”I huvudet på Gynning”, ”Stjärnor på is”, ”Hjälp jag är med i en japansk tv-show”, ”sommarkrysset” och ”Förkväll”. Hon har tävlat i ”Let’s dance” och driver podden ”Gynning & Berg” tillsammans med vännen Carina Berg.

Jon-Henrik Fjällgren
Jon-Henrik Fjällgren

Jon-Henrik Fjällgren slog igenom när han vann ”Talang” 2014 med ”Daniels jojk”. Han är renskötaren som blivit både tvåa (2015), trea (2017) och fyra (2019) i Melodifestivalen. 2018 vann han TV4:s ”Let’s dance” och 2020 slutade han tvåa i ”Stjärnornas stjärna”.

”Stjärnorna på slottet” spelas in under sommaren på Bäckaskogs slott i Skåne, som varit hem för ”Stjärnorna på slottet” tre gånger tidigare, 2012, 2013 och 2021.

Säsongen väntas ha premiär i mellandagarna 2022.

Publisert:

LÄS VIDARE