Julia Franzén om pengar, lyxliv och betalda samarbeten

Det tjänar hon mest på

Hon lever ett liv i lyx – men har inte mycket pengar.

Nu berättar Julia Franzén om sin ekonomiska situation.

– Jag har inte mycket pengar och verkligen inte mer än någon annan, säger hon.

Julia Franzén, 31, är årets bachelorette på TV4, men hon har varit ett känt ansikte för svenska folket i många år. Förra året var hon en av deltagarna i ”Robinson” och 2016 var hon med i ”Cirkus Magaluf” tillsammans med sin kusin Camilla Fogestedt, 29. 

De två kusinerna har länge rest jorden runt och haft som jobb att mingla med kändiseliten. På sociala medier syns de ofta leva lyxliv med privatplan, resor och fester. Trots det säger Julia Franzén att hon inte har speciellt mycket pengar. 

– Folk tror typ att jag betalar allt det, att det är mitt privatplan, men så är det verkligen inte. Jag har inte mycket pengar och verkligen inte mer än någon annan. 

Däremot medger Julia Franzén att hon är privilegierad och att hon lever ett liv som både hon, och många andra, drömmer om. 

– Det är klart det är ett glassigt liv, men det är mer upplevelsen som är betalningen än pengar. Så bra betalt är det inte.

Influencern Julia Franzén.
Influencern Julia Franzén.

Mer pengar efter ”Robinson”

I dag jobbar hon mest som livscoach, personlig tränare och influencer. Det som är hennes största inkomstkälla är Instagram där hon har över hundra tusen följare. Exakt hur mycket hon kan tjäna på ett samarbete vill hon inte gå in på, men hon säger att ju mer känd hon blir desto mer har hon tjänat på sina sociala medier. 

– Innan ”Robinson” hade jag inga betalda samarbeten alls typ.

Trots att hennes ekonomi gått stadigt uppåt de senaste åren så är Julia Franzén inte nöjd. 

– Jag är aldrig nöjd. Men gör man något man älskar så kommer pengarna av sig själv tror jag, säger hon och fortsätter:

– Jag lägger pengarna på rätt saker i dag, det har jag inte alltid gjort. 

Vad är det dyraste du köpt?

– Det är inte mycket. Jag har fått alla mina märkesväskor. Nej, jag skulle aldrig köpa en Chanelväska med den ekonomi jag har idag. 

Julia Franzén om sin inkomst

Trots att hon tycker om sitt jobb som influencer så hoppas hon att hon i framtiden ska tjäna mest pengar på sina andra jobb. 

– Jag vill ha ett jobb som är lite mer meningsfullt så nu vill jag satsa lite mer på livscoachningen. Det spelar ingen roll hur mycket jag tjänar på samarbeten, men att sälja produkter kanske inte är meningen med livet för mig, utan jag vill göra något mer meningsfullt, säger Julia Franzén.

Julia Franzén.
Julia Franzén.
Publisert:

LÄS VIDARE